Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija méltán kér teret: a pezsgőfürdő mellett kiemelkedő alapfelszereltséggel kényeztet

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija méltán kér teret: a pezsgőfürdő mellett kiemelkedő alapfelszereltséggel kényeztet

A VitalSpa csúcskategóriás jakuzzija méltán kér teret: a pezsgőfürdő mellett kiemelkedő alapfelszereltséggel kényeztet 800 532 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

Ezt a cikket elégedett hümmögéssel fogja olvasni, ha a VitalSpa (és a piac) egyik legnagyobb, leggazdagabb alapfelszereltségű masszázsmedencéjét keresi.

Az „óriási” Atlantist több okból választották már a kertjük, tetőteraszuk vagy nappalijuk ékkövének (talán Ön is ezek miatt dönt majd mellette).

  • Van, aki azért, mert autóból is a legnagyobb felszereltséget preferálja.
  • Van, akit a távoli vezérelhetőség fogott meg, amivel a mobilján beállított hőmérsékletű fürdővíz várja, mire megteszi a Budapest–Keszthely -távot.
  • Van, aki családi beruházásként tekintett rá, mert négy gyerek mellé keresett olyan jakuzzit, amelyben mindenki kényelmesen tudja nézni a csillagokat (és „végre nem a telefonjukat nyomogatták”, tette hozzá egy vevőnk).

De vajon Önnek is a „VitalSpa legjobbja”, az Atlantis lesz a jó választás?

Nézzük meg.

Atlantis Cameo Deluxe dió

Mekkora Önnél a hely?

Az Atlantist „komolyan kell gondolni” és meg kell tervezni a helyét: – tapasztalatból mondom, hogy a 231x231x95 centiméterével nem fér be minden ajtón és nem fér el minden társasház tetőteraszán.

Úgy számoljon, hogy ha valahova „pont beférne”, akkor ott szinte biztosan nem tudná kényelmesen használni, mert a be-és kiszállási hellyel is kalkulálni kell – írjon nekünk és ebben is segítünk (ha pontosan megméri a helyet, akkor akár e-mailben vagy telefonon megmondjuk, beférne-e az Atlantis).

Családi háznál vagy egy nagyobb wellnessrészlegnél ez nem kérdés, mert ott általában van elég hely.

Töltsük meg a lehető legtöbb luxussal”: egy medencében 6 masszázsélmény

Az Atlantisra többek közt azért vagyunk büszkék, mert mind a 6 férőhelyen különböző masszázsélményt kap a 73 fúvóka jóvoltából (viszonyításként: egy 4-5 férőhelyes modellben 49-57 fúvóka van).

Mit jelent ez a fúvókaszám? „Megszaladt a keze” a medencét tervező szakembernek – vagy ez tud hasznos masszázsélményt adni?

1-2 percig nézze meg az illusztráción, mennyire alapos medencemesteri munka minden egyes darab elhelyezése:

Látja, amit én látok?

Nincs két egyforma férőhely.

A bal felső sarok ülőhelyén például 13 fúvóka dögönyözi az egész hátát, a jobb felső sarokban a lapockákat és derekat lazító kialakítást talál, a fekvőhelyen pihenve pedig a gerinckörnyéki izmai mellett a lábait is tudja masszíroztatni.

Aznap melyik izma sajog? És milyen masszázshoz van kedve? Az Atlantis 6 különböző fúvókaelosztású helye meghagyja Önnél a döntési szabadságot: dögönyöztessen úgy, ahogy épp a legjobban esik.

A 4 beépített masszázspumpának felhasználói oldalon két okból van jelentősége.

  1. Minden részen önállóan tudja állítani a vízerősséget. Vagyis az Ön teste kaphatja nagy erőbedobással a dögönyözést, míg az Önnel szemben ülő barátja vagy családtagja alatt pihennek a fúvókák. Mindenki személyre szabhatja az élményt.
  2. Egyszerre akár hatan tudnak döccenésmentesen ellazulni a dögönyözésben. A 73 fúvóka kiszolgálásához kell ennyi kakaó.

Ha ismeri a jakuzzik energiafelhasználását, akkor felmerülhet Önben a kérdés:

„Akkor is az összes motor üzemel, ha csak ketten használjuk a medencét?”

Mivel a legapróbb részletekig figyeltünk az energiahatékonyságra, ezért a válasz: nem.

Be tudja állítani, hogy csak azokon a helyeken szorgoskodjanak a fúvókák, ahol ülnek – az épp üres helyeken pedig csendben, a villanyóra pörgetése nélkül pihenjenek. (Ez nem minden gyártónál van így.)

„Mennyire lesz erős és teljes körű a masszázs?”

Amennyire szeretné.

Az Easy Control vezérlőkkel a fúvókákon felül a két csobogót, a két vízeséses fejpárnát és a két mély ülőhelynél lévő nyakmasszázst is tudja állítani attól függően, hogy lágyabb, szinte simogató érzetre vágyik… vagy a befeszült izmait szeretné kilazítani. (Ha a masszőre mindig kiemeli, hogy „hát igen, megint beállt a csuklya, feszült a nyakizom, a stressz a felsőháti szakaszra ment”, akkor az Atlantis erős masszázsfúvókáival naponta stresszmentesítheti az izmait. Csodálatos érzés.)

Egy kis szakmázás: a 7”-os (700 liter/perc teljesítményű) és az 5”-os fúvókákat direkt a megfáradt, befeszült derékra és talpakra terveztük. Ezek olyan erősek, hogy masszőr legyen a talpán, aki a kezeivel acélosságban és kitartásban felveszi velük a versenyt.

És ha már vezérlés.

Az Atlantisban 3 Easy Control vezérlő is megbújik, hogy mindenki be tudja állítani azt a masszázst, amihez kedve van (vagy nincs kedve) anélkül, hogy át kellene másznia a központi vezérlőhöz.

Easy Control személyre szabható medencevezérlés

Megértem, ha a felvezető után kedvet kapott kipróbálni, mire képes a 73 fúvóka – itt tud időpontot foglalni.

A fényűző és praktikus kiegészítők

A jakuzziválasztásnál a masszázsfunkció csak az egyik szempont. Legalább ennyire fontosak azok a részletek, amelyek a hosszú évek gondtalan fürdőzéséért felelnek.

  • „4 évszak” hőszigetelés

A fenntarthatóságra törekvő ügyfeleink örömmel nyugtázzák, hogy a medencehéjra, a talapzatra, a burkolatra és az illesztésekre kiterjedő szigetelés nemcsak a víz hővesztését akadályozza, hanem a motor hőjét is újrahasznosítja – ezzel kiküszöbölve a felesleges energiahasználatot.

Fontos: a „4 évszak” hősziegetelés nálunk nem „divatozás”, amit idén kitaláltunk – hanem hosszú évek óta létezik, régóta fejlesztgetjük. Ez azt is jelenti, hogy nem a 2023-as modelleken kísérletezünk, hanem egy bejáratott technológiát kap.

VitalSpa 4 évszak hőszigetelés

  • Thermowood faburkolat

A 17. századi dézsában fürdőzés még ma is emlékalbumba kívánkozó pillanat.

Ebből a hangulatból megtartottuk a természetes, elegáns és kortalan fát, amit időjárásállóvá tettünk.

A speciális hőkezelés vegyszer nélkül tartósítja a fát. Ezzel két dolgot érünk el.

  1. A faanyag kevésbé változtatja meg a keresztmetszetét, tehát nem dagad, nem zsugorodik, nem vetemedik. Így a jakuzzija nemcsak a beszerelés után 2 héttel, sok év múlva is szép lesz – elég néhány évente kezelni a felületet (mindent megvehet nálunk).
  2. Lebomlanak azok a fában lévő tápanyagforrások, amelyeket a baktériumok, gombák, rovarok előszeretettel fogyasztanak, ezért a burkolat kültéri használatnál is időtálló lesz.

A Standard Thermowood az Atlantis alapfelszereltsége, de kérheti Deluxe változatban vagy Everwood burkolattal is.

Natúr

Standard Thermowood fa oldalburkolattal

Thermowood barna - Deluxe

Deluxe Thermowood fa oldalburkolattal

VitalSpa fa oldalburkolat: standard vs deluxe

  • Fém tartószerkezet

A felületkezelt fémet abból az egyszerű okból használjuk, hogy masszívabb és tartósabb a fa és a műanyag tartószerkezeteknél és jobban ellenáll a hőmérsékletváltozás miatt fellépő deformációnak. 15 év garanciát kap rá, ami azt jelenti, hogy 15 évig biztosan, utána pedig valószínűleg gondtalanul csobbanhat a VitalSpa medencékben. (A VitalSpa „piacbajnok” garanciájáról itt olvashat.)

jakuzzi, masszázsmedence Fémváz

  • Ózonberendezés

Emlékszik a klórszagú uszodákra, wellnessközpontokra?

A környezetbarát ózon jó eséllyel múlt időbe fogja tenni őket, mert a klórnál 600–3000-szer hatékonyabb és minimálisra csökkenti a tisztításhoz használt vegyszermennyiséget.

jakuzzi ózon víztisztító

  • Balboa vezérlőpanel

Az érintőképernyővel is kérhető intelligens vezérléssel gyorsan megszokja, hogy fürdőzés közben bármikor tudja ellenőrizni, beállítani és szabályozni a masszázsfúvókákat, a fényeket, a vízhőmérsékletet – a két programozható szűrési ciklussal pedig a hatékony vízszűrésről gondoskodhat. „Kézre áll” a felület, szerintem szeretni fogja.

VitalSpa jakuzzi Balboa vezérlőpanel

  • Dupla papírszűrő

Ne hagyja, hogy megtévessze az unalmasnak tűnő kiegészítő: többek közt ez felel azért, hogy keringetésről keringetésre egyre lágyabb legyen a jakuzzi vize, így a fürdőzés egyre simogatóbbá váljon.

Az antibakteriális papírszűrő másik nagy előnye, hogy ritkábban kell cserélni az átlagos papírszűrőkhöz képest és kíméli a vízpumpákat (ezzel növeli a gépészet  élettartamát).

Jav pure szurobetet

Először talán csak az jut eszébe, mennyire kényelmes lesz az irodából átprogramozni  a keringetőrendszert vagy a munkából a tökéletes hőmérsékletű fürdővízre hazaérni.

Ez a funkció még ennél is izgalmasabb: pár gombnyomással gondoskodhat a jakuzzija védelméről (mondjuk egy hirtelen nagy vihar esetén) és az energiahatékonyságról (pl. takarékos üzemmódra válthat az irodába menet, ha a reggeli csobbanás után elfelejtette).

VitalSpa telefonos vezérlés

A színterápia pozitív hatásairól tucatnyi tanulmány született már, de 26 év rutinjával tudom, hogy a jakuzzi-tulajdonosok jó része a hangulata miatt szereti (este szemkápráztató látványt nyújt, bulik – szó szerint – fénypontja a világítás, fotókon is jól mutat. Egyszerűen menő.).

16-18 led világítás

Este elsősorban az elalvást támogató meleg árnyalatokat ajánljuk, napközben pedig a nyugtató tónusokat – de persze minden napszakban Ön dönti el, melyik színt szereti a legjobban.

  • Csobogó

Sok „mindfulness” applikációt és relaxáló zeneválogatást talál ma a neten – ezek egy része madárcsicsergést, falevélsuhogást vagy vízcsobogást tartalmaz. Jó, jó, de nem az igazi.

Az igazi élmény az, amikor az Atlantis jakuzziban lágyan csobog a víz és Ön végre megnyugodhat.

VitalSpa csobogó

  • Vízesés fejpárna

Járt már a tenger partján? Szlovéniában van egy néhány km-es homokos partszakasz, ahova jó kifeküdni: nézi a lemenő napot, közben a hullámok mintha elmosnák a gondokat. Süppedő homok, ringató hullámok, tökéletes nyugalom.

A vízeséses fejpárnával a víz hasonlóan simogatja el a gondjait. Csukja be szemét, süppedjen a mély masszázsülésbe, képzelje magát bármelyik tengerpartra úgy, hogy csak a teraszáig kellett elsétálnia.

VitalSpa vízeséses fejpárna

  • Nyakmasszírozó fúvókák

Ha megfigyeli az Atlantis masszázsmedencén a bal felső és jobb felső ülőhelyeket a fejpárna alatt kicsivel, akkor egyik helyen 2, másik helyen 3 kis vízfúvókát talál – ezek masszírozzák át a nyakát.

Észrevette már, mennyire elfárad a nyaka? Talán Ön is sokat vezet, telefon fölé görnyed, képernyőn dolgozik, néha egy rossz éjszaka után nyakfájdalommal kel – az Atlantis nyakmasszázsa ilyenkor néhány perc alatt oldja a befeszült izmokat, friss vért csalogat a szövetekbe, elűzi a gondot és az izomfájdalmakat.

Ezeket az ülőhely többi vízfúvókájától különállóan nyithatja meg (vagy zárhatja el).

A saját wellness-elképzeléseire szabható extrák

Az eddig felsoroltak mindegyike az Atlantis alapfelszereltsége – mutatom, hogyan fokozhatja a luxust.

  • Thermotető

Ha csak egy kiegészítőt ajánlhatnék, akkor ez lenne az – legalábbis a kültéri medencékhez biztosan.

Részben a milliméterpontos, vastag szigetelés miatt, ami télen is energiatakarékossá teszi a fürdőzést, részben a külső szennyeződések és rovarok távol tartása miatt.

Oh, még valami: a vegyszer-és UV-álló thermotetőt könnyű mozgatni – a bemutatótermünkben ezt is kipróbálhatja.

VitalSpa thermotető

  • MicroSilk buborékterápia

Talán a jövő egyik felkapott fiatalító, bőrregeneráló kúrája.

Nem lepődnék meg, ha a kozmetikai ipar felfedezné, hogy a MicroSilk buborékok (ezek egy hajszál vastagságának huszad részei!) mennyire könnyen és mélyen behatolnak a bőr pórusaiba, hogy víz és oxigén részecskékkel hidratáljanak.

(Ettől lesz puhább, rugalmasabb a bőr.)

Ez a szépészeti kezelések között is kiemelkedik kényelmével: nem kell semmit kenegetni, fölvinni vagy applikálni – megnyom egy gombot és hátradől.

VitalSpa microsilk buborék

  • Everwood oldalburkolat

Újdonság a Thermowood fa burkolat mellett a két színben (szürke és sötétbarna) választható műanyag burkolat, amit imádni fog, ha gondozásmentes burkolatot keres.

(A prémium Thermowoodot pár évente kezelni kell, hogy megőrizze a szépségét.)

VitalSpa szürke barna Everwood burkolat

 

WPC burkolatszínek

 

  • Audiorendszer

A bemutatóteremben megmutatom, mit kell megnyomnia a medencetesten, hogy előbújjon egy – természetesen vízálló – hangfal, amit összeköthet a telefonjával. Dőljön hátra a simogató vízben, miközben a kedvenc lejátszási listáját, podcastjét vagy hangoskönyvét hallgatja.

(Előre szólok, hogy a basszus döbörgése majdnem felér egy fúvókával.)

vízálló jakuzzi hangfalak

Kiegészítő vízkezelésként szoktuk ajánlani azoknak, akik vegyszerek nélkül, még környezetbarátabb módon akarják tisztán és frissen (tehát baktérium-és mikroorganizmus-mentesen) tartani a medencevizet.

UV-C vízfertőtlenítő

Praktikus, egyben esztétikus kiegészítő, ami biztonságossá és kényelmessé teszi a ki- és beszállást. Megjelenése passzol a külső faburkolathoz – és persze ezt az anyagot is kezeljük, hogy az időjárás vagy a víz hatására se dagadjon meg vagy váljon csúszóssá.

Thermowood fa lépcső

Szintén a biztos ki-és beszállásról gondoskodik csúszásmentes fogáspontokkal és stabil támasztékkal. Sokszor egy rossz mozdulat a legváratlanabb pillanatokban, és már kész a baj – a korlát miatt biztonságosabb lesz a medencéje.

jakuzzi, masszázsmedence korlát

  • Deluxe LED világítás

A hangulatjavító színterápiát további 16 víz alatti minifényforrással egészítheti ki – egyszerűbb megmutatni, miben több a „sima” színterápiánál, úgyhogy szóljon, amikor nálunk jár és ezt is megnézzük.

Vitalspa jakuzzi blog deluxe színterápia

Még egy vásárlói oldalról lényeges dolgot kell megemlítenem.

Még hosszabb VitalSpa-garanciát kap

2023-as újításunk, hogy kibővítettük a korábban is „piacbajnok” garanciákat, hogy még tovább gondtalanul tudjon ellazulni a saját wellness-szigetén.

A hosszabb garancia része, hogy a masszázsmedence beüzemelése után 6-12 hónappal kimegyünk Önhöz (egyeztetett időpontban – szól nekünk, hogy mikor jó) és lefuttatunk egy díjmentes generálszervizt.

Ilyenkor tüzetesen átnézzük a gépészetet, a funkciókat és a vízminőséget – és ha kell, korrigálunk, javítunk, optimalizálunk.

Az új VitalSpa medencéjét tehát abban a nyugalomban veheti át, hogy:

  • a csővezetékekre 2 helyett 3 év
  • a kijelzőmodulra 2 helyett 3 év
  • az akril felületére 3 helyett 5 év
  • a tartószerkezetre 10 helyett 15 év garanciát kap.

VitalSpa megnövelt piacbajnok jakuzzi garancia

Mindegyik jóval több a törvényben előírtnál, mert nem a minimumot akarjuk teljesíteni, hanem azt nézzük, hogyan adhatjuk a legtöbbet a VitalSpa-tulajdonosoknak.

Az Atlantis élőben még szebb – a következő lépés:

Ha a cikk végére érve a naptárát görgeti (vagy lapozgatja), mert személyesen jönne el megnézni, kipróbálni az Atlantis jakuzzit…

…és már látja, mikor ér rá, akkor ezen az oldalon foglalja le az időpontot.

Ha szívesen látna egy összehasonlítást a többi VitalSpa-modellel, akkor vessen egy pillantást erre a táblázatra.

Ha még bizonytalan, mert lehet, hogy az Atlantis férőhelyben és felszereltségben kicsit sok lenne Önnek, akkor ebben a cikkben megmutatom a többi prémium kategóriás modellt.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.