Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

Gyógyuljon otthonában!

Gyógyuljon otthonában!

Gyógyuljon otthonában! 800 524 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

A mozgásszervi megbetegedések, az ízületi fájdalmak és az izmok görcsös kötöttsége kellemetlen állapot, melytől többen szenvednek, mint hinné! Ezeket a fájdalmas tüneteket okozhatja a nem megfelelő életmód, a stressz, de betegség, vagy természetes kopás is. A gyógyulást elősegíti a fényterápiával kombinálható hidroterápia, melyet egy VitalSpa masszázsmedencében ülve az otthonában is élvezhet.

Ha mozgásszervi panaszai vannak, mi az első gyógymód, ami eszébe jut? Bizonyára a masszázsra és a meleg vizes gyógyfürdők rendszeres látogatására gondol, ahol balneo- és hidroterápiás kezelésekkel javítanak a betegek állapotán.

A VÍZ JÓTÉKONY HATÁSAI

A víz terápiás alkalmazása segít az egészség megőrzésében, vagy annak helyreállításában. Az alapvető fizikai tulajdonságok víz alatti masszázzsal kombinálva jelentősen lerövidíthetik a sérülések utáni regenerálódás idejét, javítják az általános állapotot.

A hidrosztatikai nyomás növeli a vértérfogatot és megemeli a vénákban a visszaáramlás sebességét. Egy mozgásszervi rehabilitáció során nem lehet nagyon megterhelni az ízületeket, csontokat, de a felhajtóerőnekköszönhetően víz alatt már megkezdhető egy kíméletes torna. Csonttörés, térdműtét után kifejezetten hatékony a víz alatti könnyű mozgás, mivel ehhez csak minimális erő szükséges, nem terheli túl az ízületeket, izomrostokat.

Megelőzés és gyógyítás

Ha a családjában krónikus mozgásszervi betegséggel küzd valaki, akkor érdemes már a kezdetekkor odafigyelni az Önnél jelentkező panaszokra! Sok esetben életmódváltással, fizioterápiás kezelésekkel – melybe a hidroterápia is beletartozik – jól karbantarthatók, vagy akár meg is előzhetőek ezek a betegségek.

A hidromasszázs szerepe a gyógyításban

Jól esne egy kellemes masszázs egy stresszes nap után? Feszül a nyaka, görcsben vannak a vállizmai, esetleg a dereka fáj?

A VitalSpa masszázsmedencék mindegyikében Ön több masszázstípust is kombinálhat. A 6 féle hidromasszázs fúvóka mindegyike más módszerrel regenerál.

pontmasszázs lényege, hogy egy kisebb területen nagy erőkifejtéssel stimulálja az izomzatot, ellazítja az izomszövetet, ezáltal csökken a mentális feszültség érzése is.

dögönyöző masszázs az egész testet felfrissíti, tetőtől talpig végigjárja a testet. A talp reflexzónáit dögönyöző talpmasszázs pedig aktiválja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Lábfájás?

A magas sarkú női cipők, vagy a túlságosan merev talpú férfi lábbelik nagyon csinosak lehetnek, de sajnos éppen annyira egészségtelen is a viselésük. Önnek is fájt már a lába egy végigmenetelt nap után? Alig várta, hogy kibújhasson a cipőjéből?

Ez a fájdalom is enyhíthető hidromasszázs terápiával, hiszen a combra, vádlira és talpra irányított fúvókák a levegővel kevert vízsugárral fokozzák a vérkeringést, támogatják a regenerációs folyamatokat.

Hátfájás?

Ha Ön inkább ülni szeret, akkor a derék vonalában lévő nagyteljesítményű fúvókák kezelik a derékfájását. Ha szívesen nyakig merül a masszázsmedence vízében, akkor a nyak és vállak területén is élvezheti az ellazító, víz alatti sugarakat.

Az ellazult izmok helyre igazítják a kóros helyzetben lévő ízületeket, így csökkenni fog azok mechanikai igénybevétele. A gerincben összetorlódott csigolyák a meleg víz és a masszázs hatására visszakerülnek eredeti helyükre, kisebb lesz a porckorongokra nehezedő nyomás, így a hátunk is kevésbé fáj majd, sőt fájdalmaink akár meg is szűnhetnek. A hát masszírozásával a területhez tartozó belső szervek keringése is javul.

A szín- és fényterápia

A holisztikus szemléletű gyógyításban már az ókor óta eredményesen használják fel a színek jótékony hatásait, ám azok pozitív tulajdonságainak tudományos bizonyítása csak az 1900-as évek elején került előtérbe. Az egyes színek a fénynek különböző alakjai, melyek mind más-más gyógyerővel rendelkeznek.

A színek és a fény együttes rezgése pótolja az elvesztett energiát, javítja a memóriát és az ellenálló képességet, oldja a stresszt. Szervekre gyakorolt pozitív hatása révén enyhíti az emésztési panaszokat, élénkít, frissít, fiatalít.

A VitalSpa masszázsmedencékben elhelyezett, akár 6 különböző színű led világítás kiválóan egyesíti magában a szín- és fényterápiát. A lila és a kék, a zöld, sárga, narancs és piros színek a test csakráin keresztül töltik fel Önt életerővel.

A színterápia harmóniát teremt a test és a lélek között, miközben Ön gyönyörködhet a békésen egymásba olvadó színek látványában.

A mozgásszervi panaszok gyógyítása során elsőként gyógyszermentes megoldást javasolnak a szakemberek, melyek egyik formája a hidroterápia, hidromasszázs. A VitalSpa masszázsmedencék elhozzák Önnek a gyógyfürdőzés jótékony hatásait, és mindezt szabadon, otthona kényelmében élvezheti.

LAZÍTSON!

Ahhoz, hogy a test gyógyulni tudjon, elengedhetetlen a lelki egyensúly elérése, a gondok elengedése.

Az emberi szervezet leginkább kétféle, jól elhatárolható állapotban létezik: az egyik az ugrásra kész, figyelem-összpontosított állapot. Ez működik munka, vezetés és tanulás közben. A másik a nyugalmi helyzet, amikor testünk pihen, gondolataink békések, elégedettséget érzünk. Ennek a két vegetatív állapotnak egyensúlyban kell lennie, ellenkező esetben betegségek üthetik fel a fejüket a túlzott stressz, vagy éppen a mozgásszegény életmód miatt. A hidromasszázs visszaállítja a két funkció egyensúlyát. A testünket, izmainkat érő vízsugár javítja a keringést, és ellazít.

Töltődjön fel, gyógyuljon és éljen teljes életet mindig!

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.