Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

Így válasszon jakuzzit: részletesen az összes szempont

Így válasszon jakuzzit: részletesen az összes szempont

Így válasszon jakuzzit: részletesen az összes szempont 800 344 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence
Vitalspa jakuzzi útmutató

Tartalomjegyzék

1. Mitől lesz egy masszázsmedence „kényelmes”?
2. Milyen méretű jakuzzit válasszak?

3. Mi az egészségügyi különbség az ülőhely és a fekvőhely között?

4. Kültérre vagy beltérre rakná a jakuzzit?
5. A jakuzzi besüllyesztése
6. ”Nem a kertet fűtjük!” – a jakuzzi hatékony hőszigetelése
7. Hogyan kell felkészülni a jakuzzivásárlásra?
8. Milyen oldalburkolatot válasszak?
9. „Melyik színt szereted a legjobban?”
10. A szépség belülről fakad – a jakuzzi belső színvilága
11. A masszázsmedence legfontosabb funkciója

12. Melyik a legjobb vízkezelés a jakuzzihoz?

13. Mennyire víztakarékos egy jakuzzi?
14. Hol érdemes jakuzzit választani?
15. Ezeket a szolgáltatásokat várja el a jakuzzi mellé
16. Mindenki azt mondja, hogy ő a legjobb (ezért én nem mondok ilyet)

Kísérletet teszünk rá, hogy a masszázsmedence-választáskor felmerülő kérdését megválaszoljuk… és a döntési szempontokat körbejárjuk. Az összeset!

Így jobb döntést tud hozni, amikor jakuzzit választ.

„De a VitalSpa masszázsmedencéket fogják ajánlani, nem?”

Nos, nem haragszom meg, ha végül a mi márkánkat választja.

Ám látni fogja, hogy kimerítő részletességgel és objektíven járjuk körbe a témákat. A VitalSpa jakuzzik kínálgatása természetesen gördül le ajkainkról, de ennek oka egyszerű: medencekészítő mestereink több, mint 20 éve készítenek hidromasszázs-rendszereket – és a mostani legújabb modellekbe beleépítik mindazt, amit a boldog medencehasználóink kívánni tudtak a medencétől. Kézre áll, testre simul, kényelmes.

Ön is ajánlaná a mi helyünkben, mert kiváló és kényelmes.

vitalspa Jakuzzi élmény


1. Mitől lesz egy masszázsmedence „kényelmes”?

Bemegy egy bemutatóterembe (akár a miénkbe), és a köszönés után azzal nyit, hogy egy „kényelmes jakuzzit” keres.

Pontosan mitől lesz kényelmes egy masszázsmedence?

Szempontfüggő.

Fizikailag kényelmes az a jakuzzi, amelyben:

  • van elég férőhely,
  • az ülések és fekvőhelyek „mintha rám öntötték volna” méretűek (nem túl nagy, vagy ellenkezőleg: nem kell nyújtózkodnia az elérhetetlenül messzire tervezett gombok miatt),
VitalSpa-Haiti-jakuzzi
  • a víz pont jó (tehát akár beltéren, akár kültéren, akár télen, akár nyáron használja, a víz meleg, a hőszigetelés pedig megtartja a meleget, és a villanyszámlát is szinten tartja),
  • a fúvókák jó helyeken masszíroznak, valamint állítható az erősségük,
  • a MicroSilk oxigénterápia „kisimogatja” bőrének pórusaiból a szennyeződéseket.

Szemének kényelmes a masszázsmedence, amely:

  • szép (ez szubjektív, de pár fénykép alapján látni fogja, hogy a VitalSpa medencék mögött van koncepció, a tervező kezét az esztétikum vezeti),
  • selymes és tiszta a vize (ne algásodjon el, ne úszkáljanak azonosíthatatlan zöld micsodák a vízben, ne legyen baktériumtanya),
  • adott esetben bekapcsolható egy színterápia (mert ha Ön ragyogó kék színt szeretne, az igazán legyen csak egy gombnyomás).
VitalSpa jakuzzi Treehouses Noszvaj
VitalSpa színterápia

Pénztárcájának jelent kényelmet, ha a jakuzzija:

  • tartós (= évtizedre tervezhet vele),
  • a tartósságára garanciát kap (mi 10 évet adunk a vázra, 5-öt az akrilra és 2 évet a gépészetre),
  • szervizelhető (van hozzá alkatrész, van hozzá szakszerviz, lehetőleg mindkettő Magyarországon),
  • napi 1 kávé árából üzemeltethető (áramár, vegyszerköltség és minden egyéb),
  • „jövőbiztos” a jakuzzija (pl. van benne bluetooth-on telefonjához kapcsolódó audiorendszer).
Microsilk 2

Szívét tölti meg örömmel, ha VitalSpa masszázsmedencéjében elnyúlva:

  • Csöndes kis „ah” sóhajtással, csukott szemmel elnyúlik a simogató vízben,
  • Feszült idegei ellazulnak,
  • Folyton vágtázó gondolatai lelassulnak,
  • Itt-ott sajgó derékizmait lágyan átmasszírozza néhány fúvóka,
  • És arra gondol, hogy ezt a tökéletes pillanatot most semmiért nem cserélné el.

Melyik a legfontosabb szempont?

Ezt nem tudhatjuk.

Valószínűleg nem egyetlen szempont alapján választ, hanem a fentiek valamely titkos kombinációja a szívében előhívja azt a döntést, mely után rámutat egy VitalSpa modellre. Mi pedig megbeszéljük, mikor szállítsuk ki és szereljük be.

Nézzük tehát, hogyan válassza ki a tökéletes jakuzzit.

VitalSpa masszázsmedence méretválasztás

2. Milyen méretű jakuzzit válasszak?

  1. Hányan fogják rendszeresen használni a jakuzzit? 2-3 személyes masszázsmedence jó lehet otthonra, ha Ön és párja hétvégente könyvet olvasgatna, vagy hosszan beszélgetne a medencében. A nagyobb társaságot kiszolgáló medence a nyaralóba viszont 5-6 férőhelyest ajánlok.
  2. Ön és a többi felhasználó mekkora? Egy 170 centiméteres átlagos testalkatú felnőtt és egy növekedésben lévő gyerek kényelmesen elfér abban a medencében, amelyben egy 200 centis kosaras, egy testépítő, vagy egy nagyobb testfelületen szerethető kolléga már szűkösen – hiába 2-3 férőhelyes ugyanaz a medence.

Mindezt nem kell papíron, otthon kitalálni: a bemutatóterembe hívja el a teljes jakuzzihasználó kompániát, majd üljenek és feküdjenek bele a kiszemelt medencébe. Már vásárlás előtt, a helyszínen ki fog derülni, ha valahol nyom, nem fér el valaki lába vagy karja. Ezeket a problémákat a bemutatóteremben kell hagyni (hiszen az azért van), hogy otthonra már csak a pezsgőfürdőzés öröme kerüljön.

Így olvassa a jakuzziméreteket

Ha egy masszázsmedence adatlapjára megy, az első dolgok egyike, amit kiírva lát: hány személyre tervezték az adott jakuzzit. De mit jelent ez pontosan? Nézzük meg:

2-3 személyes. Ez 2 főnek kényelmes. A plusz hely oka, hogy ott más helyen vannak a fúvókák (vagy épp az egy fekvőhely), így más-más izmait tudja átmasszíroztatni soha el nem fáradó masszőrével (vagyis: a medencével). Ha egy gyerekek is csatlakoznak, a medence őket sem fogja kivetni magából.

Vitalspa jakuzzi, masszázsmedence élmény

Jakuzzi pároknak

Aruba – 1 fekvő és 2 ülőhely (melyből az egyik hűsölőülés). Legény- és leánylakásokba tudjuk elképzelni, de „régebb óta fiatal” házaspároknak is jó, miután a gyerekek végre kirepültek. Az „ECO” változata a legelérhetőbb árú masszázsmedencénk, és okostelefonos vezérléssel nyaralókba praktikus választás kevés amperigénye miatt.

VitalSpa Aruba Eco jakuzzi férőhelyek

Az Aruba és Florida modellek megalkotását a páros relaxálás, a hangulatos és hosszú beszélgetések ihlették. Akár párjával, akár gyermekével, vagy unokájával szeretne minőségi időt eltölteni, ezek a modellek csodálatos választások arra, hogy kizárjon mindent, és csak egymásra figyelhessenek a nyugalom szigetén. Fordítson időt a feltöltődésre, a beszélgetésre, a kikapcsolódásra, szórakozásra, hogy utána feltöltődve, megújulva térhessen vissza a mindennapokba.

VitalSpa Aruba jakuzzi férőhelyek

Florida – 2 fekvőhely és 1 ülőhely. A Florida modellben két teljes értékű mély fekvőhely van, így kényelmes két 190+ cm-es felnőtt számára, ráadásul még egy további helyet is ad szemben a két fekvőhellyel. A Florida modell extra mély kialakítása miatt is népszerű a magas emberek körében. Mérete: 216×160 centiméteres, szemben az Aruba 200×150-es méreteivel.) A fúvókaszámuk nagyjából azonos.

VitalSpa Florida jakuzzi férőhelyek

Mindkét modell ideális választás teraszra, tetőteraszra, wellness részlegekbe, ha csak kisebb helye van a beépítésre, vagy ha esetleg a nyílászáróin keresztül egy nagyobb jakuzzi nem férne be. 

VitalSpa családi masszázsmedence

Jakuzzi családoknak

3-4 személyes. Ezt mondanánk „családi” jakuzzinak, ha a család alatt 2 felnőttet és 1-2 gyermeket értünk.

A VitalSpa kínálatában 3-4 személyes:

Haiti Eco – 1 fekvő- és 5 ülőhely. Mondhatnánk, hogy „alapmodell”, de annál mégis több. Nyaralótulajdonosok és családok körében nagyon népszerű típus, kiváló ár/érték aránnyal. 6 férőhelyes modell, ideális 3-4 fő részére. Mérete 197×209 cm. 230 V-ról könnyen üzemeltethető, ezért népszerű (nem kell bővíteni az elektromos hálózatot). A mérsékeltebb árat annak köszönheti, hogy kevesebb a masszázsfúvóka, emiatt kisebb motor és kevesebb kiegészítő van benne alapból – az anyagminőség viszont ugyanolyan magas, mint prémium modelljeinknél.

VitalSpa Haiti Eco jakuzzi férőhelyek

Calypso – 1 fekvőhely, 5 ülőhely („hivatalosan” 3-4 személyes a kicsike!). Méretét tekintve ugyanakkora, mint a Haiti „alapmodellünk”, viszont felszereltségét tekintve gazdagabb. Egymástól függetlenül kapcsolható masszázsszivattyúval, több pezsgő érzésért felelős levegőszabályzóval és magasabb masszázsélményt nyújtó fúvókákkal rendelkezik.

VitalSpa Calypso jakuzzi férőhelyek

Madeira Viszonylag új modell, de már most olyan, mint egy klasszikus. 2 ülő- és 2 fekvőhelye van, a párok imádni szokták, mert kényelmes fekvőhelyből kettő is jár, ráadásul úgy, hogy beszélgetés közben látják egymás arcát.  A Madeira kompakt mérete (2 x 2 m), míg a Bermuda  (2,28 x 2,28 m)hatalmas belső tere és prémium kiegészítői miatt kedvenc a nagycsaládosok körében.

VitalSpa Madeira jakuzzi férőhelyek

Vitalspa Jakuzzik nagycsaládosoknak

Jakuzzi nagycsaládosoknak

4-5 személyes. A legnagyobb választékot itt találja, mert ezeket a modelleket nagycsaládok keresik, illetve baráti közösségek is (nyaralóba, víkendházba), e két halmaz metszete pedig nagy keresletet jelent. Férőhelyeiből adódóan kényelmesen elücsörög benne egy kisebb társaság.

Ezek a VitalSpa masszásmedencék 4-5 személyesek:

Grenada – 1 fekvő és 4 ülőhely – A Calypso fiataltestvére, mert kialakítása és mérete nagyon hasonló. Fekvőrésze pont a Calypso fordítottja, viszont mélymasszázst adó ülőhelye a magas embereknek is kitűnő kényelmet és finom masszázst kínál. Masszázsszivattyúi egymástól függetlenül kapcsolhatóak, különleges LED világítással kialakított pohártartókkal rendelkezik „mert megérdemeljük” alapon. Mérete 2 x 2 x 0,93 m.

VitalSpa Grenada jakuzzi férőhelyek

Bermuda – 2 fekvőhely, 3 ülőhely – ez már egy teljes családot kényelmesebben ültet le, mint a nappaliban a kanapé (az is a jakuzzi mellett szól, hogy 49 fúvókája van a kanapé 0 db-jával szemben). 2,28 méter x 2,28 méterével tágasabb a Grenadánál. Családok kedvence a különösen tágas és kényelmes belső terének köszönhetően. A beépített és szabályozható lágy vízesések és a különleges fényjáték segítenek abban, hogy izmai kellően ellazuljanak, érzékei a nyugalomban megpihenjenek.

Ez a modell nem csak házi masszőre, hanem kertje vagy otthona éke is lesz, akár kint, akár bent helyezi el ezt az “ékszerdobozt”.

VitalSpa Bermuda jakuzzi férőhelyek

Bali – 1 fekvő- és 4 ülőhely, valamint komoly 1+3 motoros gépészet: 77 fúvóka és minden elérhető extra, amit csak kíván (viszont meg fogja lepni az árcédula, mert ilyen felszereltségű jakuzzinak „illene” többe kerülni). Méretének köszönhetően (2,31 x 1,97 m) „cipőkanállal” befér egy átlagos ajtón, ugyanakkor a belső tere extra tágas és kényelmes.

Szabályozható vízeséses fejpárnák, vízcsobogók, különleges világítások, és a személyre szabhatósága miatt abszolút megéri az árát, hiszen 3 külön kapcsolható masszázsszivattyúval rendelkezik, melyet fürdőzés közben kézreálló vezérlőkön szabályozhat. Csupán ejtőzni szeretne a kellemes, meleg vízben? Vagy erős, mélyreható masszázsélményre vágyik? Egy mozdulat!

VitalSpa Bali jakuzzi férőhelyek

A VitalSpa 5-6 személyes medencéi:

Általában a vendéglátóhelyek (panziók, apartmanok, szállodák) vesznek ekkora jakuzzikat, de természetesen ha Ön a társasági élete, vagy az ízlése okán egy ekkora medencét álmodott a teraszra, akkor VitalSpa medencéje boldogan elbugyborékol Önnél is.

Barbados – extrákkal felszerelt nagyméretű (érete 2,2 x 2,2 x 0,93 m), 49 fúvókás csodajakuzzi, melyben LED-del megvilágított pohártartó vigyáz (például) a vörösborára, amíg a beállt csuklyásizmát a vállfúvókákkal kimasszíroztatja. Igen, ez pont olyan jó a valóságban is, ahogyan olvasva tűnik.

Nagycsaládosok, hatfős társaságok, vagy kikapcsolódni vágyó emberek keresik szállodákban és otthonra ezt a jól felszerelt, 6 embernek is kényelmes jakuzzit. A combokhoz további 12 extra levegőfúvóka is választható, ami óriásit dob a baráti összejövetelek hangulatán.

VitalSpa Barbados jakuzzi

Atlantis – Ezt a „mindenből a legjobbat” masszázsmedenceként képzeltük el: 1 fekvőhely, 5 ülőhely, 73 db fúvóka, 4 db masszázspumpa és minden létező extra. Az Atlantis az egyik legfullosabb jakuzzink: tágas belsőterével, elképesztő kényelemmel és masszázsélménnyel kápráztatja el használóit. Szerintem ezt élőben is látni akarja (itt van a bemutatótermünk), de vigyázzon: ezt a csúcsjakuzzit nehéz a bemutatóteremben hagyni. Mérete: 2,31 x 2,31 x 0,95 m.

VitalSpa Atlantis jakuzzi férőhelyek

Goa – 6 férőhelyes körmedence feszített víztükörrel. Ha Ön egy hotelben dolgozik, valószínűleg ezt a modellt keresi, mert wellness-szigeteken könnyű elképzelni valahol az úszómedence és a szaunák közötti részre.

VitalSpa Goa jakuzzi

„Akkor a férőhely alapján érdemes választani?”

  1. Hány fekvő- és hány ülőhelyet szeretne? Csukja be a szemét, és képzelje el a saját otthonában azt, ahogy a masszázsmedencében elnyúlnak. Inkább feküdni szeretne vagy inkább ülni? Hányan fogják általában egyszerre használni a medencét – vagy esetleg mindenki „amikor kedve van” alapon beül? Például ha Ön és párja egyszerre szeretnének elnyúlni a jakuzziban és mindketten feküdnének, akkor megvan a válasz: 2 fekvőhely kell.
  2. Mi az átlagmagasságuk? Ha Ön és családja amatőr kosárbajnokságokon szívesen vesz részt 190+ cm-es magasságukkal, akkor a nagyobb jakuzzik felé terelgetném szíves érdeklődését – ellenkező esetben otthonában élné át azt, amit minden magas polgártársunk a repülőgépen (nincs elég hely).
  3. Milyen a testfelépítésük? Ha a januárban vett kondibérletet aktívan felhasználta a társaság, akkor nagyobb jakuzzit válasszon. Szeretik Önök egymást, de a kényelmet is szeretik, ugye, ezért fontos, hogy mindenki elférjen.
  4. Hányan fogják használni? Ha csak Ön és párja fognak fürdőzni, akkor kisebb jakuzzi is elég. Víkendházba nagyobb társaságnak nagyobb medence dukál.

Ezek egyikét sem a képernyő előtt kell megálmodnia. Egy cipőt is felpróbál a vásárlás előtt, mi is szorgalmazzuk, hogy a bemutatóteremben üljön be a medencékbe, nyúljon el a fekvőhelyen, nézze csak meg: kényelmes? Jó helyen vannak a fúvókák? Elfér a válla, lába, mindene?

„Normál” és „nagy” méretű masszázsmedencék

„Normál” méretűnek soroljuk be a jakuzzit, ha széltében és hosszában 2×2 méter (körüli) a kiterjedése.

„Nagy” jakuzzijaink 2,3 x 2,3 méterükkel várják a nagyobb felületen szerethető fürdőzőket és a nagy társaságokat.

Azért a „körüli” kifejezés, mert például az Aruba a hosszanti felépítése miatt 2 x 1,5 méteres, a Haiti 2,06 x 1,97 méter – az Aruba kis jakuzzinak, a Haiti normál jakuzzinak számít. A Bermuda 2,28 m x 2,28 m, a Bali 2,31 m x 1,97 m – mégis mindkettő nagy.

Átverés a méretezés?

Felmerülhet Önben, hogy ugyan miért írja egy gyártó egy adott jakuzzijára azt, hogy 5 személyes, ha a valóságban az egyszerre 3 személynek kényelmes.

Kérdése kiváló!

A válasz: a gyártók nem az „egyszerre ennyien használhatják kényelmesen” alapon írják ki, hogy mi hány személyes, hanem összeadják az ülő- és fekvőhelyeket. Hasonló ez a kocsik helyeihez: egy papíron 5 személyes kisautóba tényleg bepréselődhet 5 ember (az akarat csodákra képes!), de nyilvánvalóan ugyanez a társaság nagyobb kényelemben utazna egy ugyanúgy 5 személyes luxuslimuzinban (mindkettőben 5 tényleges hely van, csak utóbbiban ezek a helyek nagyobbak).

Másik ok az, hogy a „jakuzzizás” során Ön és társasága várhatóan minden ülő- és fekvőhelyet végigül (és végigfekszik), mert így a különböző helyekre rakott fúvókák egész testét átdögönyözhetik. Ezért fontos kiírni, hogy hány darab és milyen típusú helyekkel szolgál egy medence.

A harmadik ok, hogy az egész iparág a helyeket megszámolva írja ki, hogy a medencéi hány személyesek – ez a megszokás, így válnak a modellek összehasonlíthatóvá.

Láthatja, hogy semmi „értékesítői trükk” nincs benne, sőt: azzal nyitunk, hogy „ez a modell 4-5 személyes, de egyszerre 3 főnek kényelmes”. Nekem az a nem titkolt szándékom, hogy a legjobb masszázsmedencét válassza ki nálunk – ördögi tervem része az Ön elégedettsége.

3. Mi az egészségügyi különbség az ülőhely és a fekvőhely között?

A fúvókák pozíciói hogyan hatnak az egészségemre?

Már persze az egyik helyen ül, a másikon fekszik. Tudjuk, de Ön sem erre gondol.

Hanem!

Sok buborékszerető polgártársunk a masszázsmedencéjét egészségügyi eszköznek veszi, a pezsgőfürdőzést terápiás célokkal használja. Ezt nagyon jól teszik, de ne szaladjunk előre.

VitalSpa masszázsmedence fúvóka

Máshogy tudjuk kialakítani a fúvókák elhelyezkedését. A fekvőhelyre több fúvóka fér, és ott is átmasszíroztathatja magát, ahol az ülőhelyen nehézkes volna (gondoljon a vádlijára). Az első éles jakuzzizás során nyilvánvaló lesz: a fekvőhely máshogy masszíroz, és hosszútávon is nagyon kényelmes.

Az ülés és a fekvés máshogy „kapcsolja ki” az izmokat, és veszi le a terhelést. A gerincbántalmak tekintélyes részét az okozza, hogy túl sokat ülünk, és túl keveset mozgunk („civilizációs ártalom”): gerinckörnyéki izmaink elgyengülnek, miközben természetellenesen terheljük a testünket.

(Felmérések úgy találják, az emberek 85-90%-a fogja átélni életében a hát- vagy derékfájdalmak valamilyen fokát. Majdnem mindenkit érint.)

Rendben, de mi a megoldás? Már a meleg víz, és a víz felhajtóereje segít abban, hogy az elkínzott gerincoszlopról és az összetöpörödött porckorongokról levegye a terhelést. Még jobb, ha vízszintesen elnyúlva nagyobb testfelületét engedi át a (majdnem) lebegésnek.

hátfájás

„Ahh!” – szokták válaszolni hátfájós emberek, amikor először elfekszenek egy VitalSpa medence fekvőhelyén.

Itt még a gerinckörnyéki izmokat célzó fúvókák egyikét sem kapcsoltuk be: egyszerűen kényelmes pozícióban, selymes és meleg vízben enyhítettük a hát terhelését.

Ha viszont bekapcsoljuk a masszázst!

Képzelje csak el, ahogy 8 erős fúvóka fáradhatatlanul és állítható erősséggel átmasszírozza fájó, görcsölő izmait… valamint pillanatok alatt megnöveli a vérkeringést elcsigázott izmaiban… és feloldja a csomókat és az apró izomgörcsöket… 20-30 perc múlva úgy száll ki a masszázsmedencéből, mint egy új ember, aki 15 évet fiatalodott.

(De miért szállna ki 20-30 perc után? Ha van otthon egy VitalSpa jakuzzija, akkor annyit ülhet benne, amennyit csak szeretne. Nem egy hotelben van, ahol más vendégek is használnák a medencét, vagy csak este 9-ig tartják nyitva a wellnesst, ugye.

gyogyuljon-otthonaban__hatfajas-labfajas

A jakuzzi így javíthatja az ízületi bántalmakat

Mi az első teendője a házban egy csőtörés esetén? Igen, elzárja a vizet:

  1. Ne ázzon el az egész ház
  2. Képes legyen kicserélni az elrepedt csőrészt (amit lehetetlen megtenni, ha nyomás alatt van a rendszer)

Ezt a hasonlatot vigyük tovább a fájó ízületekre. Természetes, hogy miközben Ön jár, ül és éli az életét, ízületei feszültség alatt vannak, porcai összenyomódnak, a szalagok megfeszülnek. Ezzel jár az élet.

Igen ám, de a használat elhasználja a szalagokat, túlterheli a porcokat, elkoptatja az ízületeket. Ezért időnként testének regenerálnia kell önmagát.

Ha folyamatosan feszültség alatt vannak az ízületei, akkor teste képes itt-ott „foltozgatni” az apróbb sérüléseket. De beláthatjuk (és a felmérések is alátámasztják ezt), hogy ha a víz felhajtóerejét kihasználva „kikapcsolja” ízületeit (= szinte teljesen tehermentesíti őket), akkor a regenerációja felgyorsulhat: friss ízületi folyadékot áramolhat elkínzott porcai köré, a meleg víz serkenti a vérkeringést, a sejtosztódás felgyorsul. Csodálatos érzés! És gyorsabb regeneráció.

masszázs

A masszázsmedencéje enyhítheti a gerincbántalmakat és a csontízületi-gyulladást

Általában ezeket a panaszokat és nyavalyákat enyhítik sikerrel a tudatos hidroterápia-használók:

  • izomeredetű hát- és derékfájdalmak
  • csontízület-gyulladás
  • gerinccsatorna-szűkület
  • nyaktömlő-gyulladás
  • csípőfájdalmak
  • porckorongsérülések és kopásos gerincbetegségek
  • paracentrális vagy foraminális porckorongsérv

Szeretnénk nagyon óvatosan fogalmazni: a masszázsmedence meleg vize és fúvókái természetesen nem „mindenre is” jelentenek gyógymódot (vagy enyhülést), hanem olyan panaszokra, amelyeknek köze van az ülőmunkához, a fizikai terheléshez és a kopásokhoz.

Mindenképp egyeztessen orvosával, hogy a jakuzzihasználat az Ön állapotában javasolt-e, jót tesz-e, és mennyit segíthet. (Ha pl. olyan súlyos porckorongsérve van, ami az „azonnal műtét” kategória, azon a hidroterápia legfeljebb fájdalmat csillapít, de a megoldás ott a műtét. Viszont ha bántalma nem ilyen súlyos vagy előrehaladott, akkor javíthat az állapotán. De ismétlem: orvossal egyeztessen erről.)

Megmenekülni a „magyar sorstól”

A jakuzzi egy jótékony egészségügyi hatása az is, hogy a vérkeringést javítja (a meleg víz serkenti a vérkeringést, a felhajtóerő miatti ellazulás miatt könnyebben járja át izmait az éltető vér).


Erre sok ember csak legyint: „igen, vérkeringés, persze-persze.”


Pedig a rossz vérkeringés következményei egyáltalán nem „persze-persze” kategóriák. A magyarság többsége a „nagy hármasban” hal meg: szívinfarktus, agyvérzés, rák. Ebből kettőt általában a rossz vérkeringés okoz (avagy segít elő). Nem dicsőség, hogy ezen halálokokban Európa vezetői vagyunk.


Itt javasoljuk, hogy amit csak reálisan megtehetünk és időnkbe, kényelmünkbe, valamint életünkbe belefér, azt tegyük meg. Lehet, hogy Ön nem szeretne heti 4x futni (vagy egyéb mozgással kardiózni) – talán egészségügyileg nem is szabad futnia. Egy otthoni jakuzzi ilyenkor aranyat és jobb vérkeringést ér.

A csúcsmenedzserek (nem annyira) titkos segítője

Avagy a hidroterápia jótékony hatása

A „régi” típusú felsővezető munkamániás, nem „nyafog”, „természetesen” sosem jár terápiára vagy mentálhigiénés szakemberhez, minimálisan kér segítséget, és úgy nyaral, hogy visz laptopot és telefonon mindig elérhető.

Belőlük egyre kevesebb van. Ennek oka részben az, hogy a versenyszférában egyre több helyen látják be (mert egyre több kutatás mutatja), hogy ez a fajta vezetési stílus és életszervezési elv nem hatékony, de legalább fenntarthatatlan. A másik ok, hogy egész egyszerűen a stressz idejekorán megöli őket.

Addig nagy az arc, amíg 48 évesen bekopogtat az első stressz miatt kialakult szívinfarktus. De ez már általában a rossz út vége, menet közben az illető rosszul alszik, kiég, állandóan ideges.

(Jó kérdés az is, hogy vajon ez az életszínvonal kielégítő-e. Vajon az illető tényleg élvezi-e azt az életet, hogy egy hétvégére nem tud elszakadni, és ebéd közben is „csak ránéz” az e-mailjeire.)

Milyen akkor az új vezető?

Miközben e sorokat írom, friss hír, hogy Toto Wolff (a Mercedes Forma–1-es csapatának csapatfőnöke és társtulajdonosa, 8-szoros konstruktőri bajnok) beszélt arról, hogy rendszeresen jár terápiára, mert a legsikeresebb emberek sokszor a legérzékenyebbek és legsérülékenyebbek.

A Szilícium-völgyben is alapvetés, hogy a felsővezető rendszeresen coach-csal egyeztessen, a mentális megakadásait pszichológusnál beszélje ki, meditáljon, mindfullnest gyakoroljon – és úgy általában foglalkozzon a lelki és szellemi egészségével. Az egyik oka ennek az, hogy így helyes: az ember törődjön önmagával. A másik pedig, hogy a professzionalizmushoz és a csúcsteljesítményhez hozzátartozik az, hogy „fejben is rendben vagyok”.

Mi köze ennek a VitalSpa masszázsmedencékhez?

Nos: minden.

Amikor besétál egy SPA Hotel wellness-részlegére, már e szavakban is ősi tapasztalat üzen a mai kornak. A „SPA” egy mozaikszó, feloldva „sanus per aquam” (latin; egészséges a víz által). A „wellness” a well-being (szó szerint: jól-lét) és a fitness (eredeti jelentésében alkalmasság, de leggyakrabban a fizikai és szellemi harmóniát, teljesítőképességet és erőnlétet értjük alatta) szavak összevonásával alkotott kifejezés. Őseink tudták, hogy a víz és a fürdőzés egészséget és jólétet növel. Ez a rómaiaknak annyira fontos volt, hogy sok követ szó szerint megmozgatva hoztak létre csatornákat és vízvezetékeket, hogy a mindennapi fürdőjüket a város azon részeiben is élvezhessék, ahol épp nem folyik el egy folyó.

Ma mindez elérhetőbb, mint valaha. Ennek ellenére a modern ember applikációk és életmódprogramok tömegével bonyolítja a saját életét, mikor a megoldás oroszlánrésze talán csak annyi, hogy napi pezsgőfürdőt vegyen. (A helyzet természetesen nem „egy pezsgőfürdő és kész” egyszerűségű, de mi ebben az anyagban a jakuzzikra fókuszálunk.)

VitalSpa masszázsmedence
Milyen érzés, amikor „fejben is rendben van”?
  • A rendszeres stresszoldó fürdőzés miatt nyugodtabb.
  • Emiatt jobban és pihentetőbben alszik.
  • A mentális erőt igénylő feladatai (pl. írás, stratégiaalkotás, tárgyalás, számolás) könnyebben és gyorsabban mennek. A gondolatok „maguktól” jönnek, a következtetések szinte kiröppennek elméjéből, gondolkodása villámgyors.
  • Könnyebben hoz meg döntéseket (és a helyességi arány megnő).
  • Élvezi az életet (azért ez se mindegy).

Mindez egy felsővezető, vagy cégtulajdonos esetén tíz- és százmilliókban mérhető különbség lehet.

De egyébként az életminőségre ne ragasszunk árcédulát: mégis hogyan árazná be az önfeledten pezsgőfürdőző gyermeke örömét? Miért kéne párjának mosolya mögé megtérülési számításokat helyezni? Hogyan számolna ár-érték arányt az ellazulására?

Ezeket beárazni nem lehet. Amit lehet (a VitalSpa masszázsmedencéket), az kedvezőbb árú, mint gondolná.

bőrápolás jakuzzi

A bőrápolási rutin, ami egy jakuzziban kezdődik

Mi az a Microsilk oxigénterápia és mire jó?

A hidroterápia fentebbi előnyei közismertek.

De ami újdonság és izgalmas: a Microsilk oxigénterápia. Képzelje el, ahogy speciálisan erre kialakított buborékgenerátorok 50 mikronos buborékocskákat hoznak létre… több milliót! (A buborék mérete kb. feleannyi, mint az Ön egy tetszőlegesen kiválasztott sejtjéé.)

VitalSpa microsilk buborék

Miért izgasson minket egy szabad szemnek láthatatlan buborék?

Hol is kezdjük: ez a buborék olyan kicsi, hogy képes sokáig lebegni a vízben (nem jön föl egyből a felszínre). Méretének köszönhetően át tudja járni a pórusait és a szőrtüszőket, így gyakorlatilag „kimossa” a lerakódott szennyeződéseket. (Ha egész pontosak akarunk lenni, akkor technikailag kiszellőzteti a pórusait.) Az elhalt hámsejtek lepergetésében segít, a vérkeringést enyhén serkenti.

Ennek eredménye a tisztább bőr, és a javuló anyagcsere – mindkettő fiatalítja és feszesíti a bőrét, valamint erősíti az immunrendszerét. Pedig „csak” fürdött egy jót.

Miért izgasson minket egy szabad szemnek láthatatlan buborék?

Hol is kezdjük: ez a buborék olyan kicsi, hogy képes sokáig lebegni a vízben (nem jön föl egyből a felszínre). Méretének köszönhetően át tudja járni a pórusait és a szőrtüszőket, így gyakorlatilag „kimossa” a lerakódott szennyeződéseket. (Ha egész pontosak akarunk lenni, akkor technikailag kiszellőzteti a pórusait.) Az elhalt hámsejtek lepergetésében segít, a vérkeringést enyhén serkenti.

Ennek eredménye a tisztább bőr, és a javuló anyagcsere – mindkettő fiatalítja és feszesíti a bőrét, valamint erősíti az immunrendszerét. Pedig „csak” fürdött egy jót.

jakuzzi, masszázsmedence fa oldalburkolat + Fémváz

4. Kültérre vagy beltérre rakná a jakuzzit?

Kérdezzük, mert a választ Ön adhatja meg (a VitalSpa 4 évszak hőszigetelése bírja a kinti időjárást, a meleg víz miatt Ön is bírni fogja akár a hóesésben is a fürdést).

Az alábbi szempontokat gondolja végig és meglesz a válasz:

„Hol van helyem?” Ha most építkezik, akkor a telken bárhova fölrajzolhatja a majdani jakuzzi helyét. Ha már megvan a ház vagy lakás, akkor: ahol elfér. (Kérésére küldünk tervrajzokat méretezéssel, de a helyszíni felmérésen is megmondjuk, hogy az adott teraszhelyre befér-e.)

vitalspa beépítés tetőteraszra

„Szeretnék-e beltéri wellnessközpontot?” Például az úszómedence és szauna közé félúton pont befér egy jakuzzi. Esetleg szobakerékpár, tepidárium, lépcsőzőgép, otthoni edzőterem mellé egy masszázsmedence, hogy a fitneszgépen szétküldött izmokat ellazítsa a VitalSpa fúvókáival.

„Meg tudom oldani beltérben a szellőztetést?” A medence 40 fokos vize sok gőzt enged el, ezért olyan belteret kell tervezni hozzá, ahol a falakat ez nem „zavarja” (nem fognak felvizesedni), és legalább pár nagyobb ablak van (vagy egy aktív légcserélő).

„Kint tudok intimitást teremteni?” Egy kis sövény, egy jó helyre rakott tuja, egy nagyobb kerítés, hogy fürdőzés közben ne érezze magát feszélyezve. Van, akit nem zavar, van, akit nagyon.

„Szeretném este a csillagos eget nézni, miközben fürdőzök?” Ahogy a fiam mondaná, „azért az egy vibe” (~hangulatos). Az orkánt és szélsőséges időjárást leszámítva a pezsgőfürdőzés kint is 4 évszakos tevékenység (igen, a -10 fokban, hóesésben is kényelmes, mert a víz meleg), tehát ha van rá helye, akkor ez csak az Ön szándékán múlik, technikailag a VitalSpa jakuzzik lekövetik az elképzeléseit.

VitalSpa jakuzzi teraszos elhelyezés
„Kinti jakuzzit tervezek, de kertbe tegyem vagy a teraszomra?”

A terasz mellett szól az, hogy szél- és esővédett (ha a terasz fedett), illetve kevesebb növényi hulladék, bogár és miegymás hullik bele (a szűrő ezeket kiszedi, de mégis). No és közelebb van a konyha, mosdó, zuhanyzó, szóval könnyebb „kiszolgálni” a teraszon elhelyezett jakuzzit.

VitalSpa jakuzzi led fények

A kert mellett érvel a nyáron zümmögő, csodaszép természet. A kerti masszázsmedence elvonulósabb, kialakíthat egy kinti pihenőrészt szaletlivel (pavilon), sütögetővel, kerti bútorokkal.

jakuzzi, masszázsmedence fa oldalburkolat

VitalSpa jakuzzi Noszvaj Treehouses Hotel

5. A jakuzzi besüllyesztése

A VitalSpa masszázsmedencék szépsége, hogy „lerakom és működik” (persze beköti vízzel és árammal), tehát annyira építi be (és süllyeszti), amennyire szeretné:

  • semennyire (ráteszi közvetlenül a burkolatra)
VitalSpa masszázsmedence atlantis
  • félig
VitalSpa Goa félig süllyesztett jakuzzi
  • teljesen
VitalSpa Goa jakuzzi beépített

A látványokról és mellékhatásokról kérdezze meg belsőépítészét és home staging szakemberét, na de mégis melyik a legjobb verzió?

Ez attól függ, hogyan szeretné használni a jakuzziját, és mi mutat jól.

Ha zsúfolt a tér, akkor félig vagy teljesen besüllyesztve a jakuzzi oldalfala „eltűnik” és csak a hasznos rész marad. Ez növeli a térérzetet, valamint könnyebb ki- és beszállni (ez jó erőben lévő harmincasoknál valószínűleg nem szempont, ha „régebb óta fiatal” szülőknek vesszük, akkor nagy segítség).

A félig besüllyesztett jakuzzi egyértelmű előnye, hogy könnyű kintről a medence szélére ülni (pl. anyuka a gyerekek mellé ülhet, párok beszélgethetnek, úgy, hogy nem kell bemenni a medencébe, de mégis velük vagyunk).

A „natúran hagyott” (besüllyesztetlen) jakuzzinál azt tapasztaltuk 20 évünk alatt, hogy jóval kevésbé szennyeződik a víz, a szűrőnek kevesebb feladata van (az oldalfal megfogja a szél egy részét, tehát a röppenő falevél nem a vízben köt ki, hanem mellette).

6. „Nem a kertet fűtjük!” – a jakuzzi hatékony hőszigetelése

Ránézünk egy kertbe kirakott, lágyan gőzölgő masszázsmedencére, és a szívünkhöz kapunk: mibe fog ez nekünk kerülni?

Ha jó a hőszigetelése, akkor kevesebbe, mint gondolná. A VitalSpa masszázsmedencék „4 évszak” hőszigetelése így tartja meg a hőt:

4_evszak_hoszigeteles
  • Hasznos és elengedhetetlen kiegészítő a thermotető (erre mindenképp megpróbálom rábeszélni, ha a bemutatótermünkből visz egy jakuzzit, mert a tető ára kb. azonnal megtérül): középen 12 cm, szélein 8 cm vastag hőszigetelő takarócska (lefolyik róla a víz és a hó), amivel esténként eltehetjük aludni a jakuzzinkat. A meleg bent marad, a hideg kint. (A thermotető fizikai védelmet is nyújt: nem süti a nap az akrilt, nem karmolgatja össze a macska, nem esik rá a hó. A thermotető egyéb védelmi funkciókat is ellát, akkor, amikor nem használja a jakuzzit. Megvédi a tiszta vizet a portól, falevelektől és az apró szomjas rovaroktól.)
VitalSpa Thermoteto barna 01
  • A medence akrilhéjának külső része hőszigetelt, így kisebb a hőveszteség.
  • A faburkolat belső felülete BASF PU habszigeteléssel tartja bent (a gépészetben és a medencetestben) a hőt.
BASF zárt cellás habosított technológia

  • A medencetalapzat is hőszigetelt, ráadásul úgy terveztük meg, hogy rágcsáló- és rovarálló legyen (a medence szivattyúja és meleg belső tere kellemes lakás lenne nekik, de mindenki nyugodtabb, ha pl. egerek nem ide egerészik be magukat.

7. Hogyan kell felkészülni a jakuzzivásárlásra?

Az a célunk (az Öné és a mienk is), hogy masszázsmedencéje ne 1 hónapig legyen érdekes és jól használható, hanem – mondjuk – 10 évig. De ehhez át kell gondolni, hogy „mi merre hány méter”:

  • milyen elektromos bekötési lehetőségek vannak a kinézett helyen
  • kábelezés (meglévő, jövőbeli)
  • megfelelő amperszám
  • érintésvédelmi relé, földelés
  • kifröccsenő víz pótlása (vízvezetékek)
  • vízelfolyás megoldása
  • medence körüli padló (vizesen mennyire lesz csúszós)
  • statikai szempontok (ha teraszra kerül, kibírja-e)
  • szállítás (ha a negyedikre megy, akkor hozunk egy mobildarut és beemeljük, lásd a videót)

Mindezeket egy helyszíni felmérésen átbeszéljük és átgondoljuk Önnel, így a jakuzzija megérkezésekor kizárólag pozitív meglepetések érhetik (nem lesz az, hogy „erre miért nem gondoltunk”).

A helyszíni felméréshez kattintson ide és foglaljon egy Önnek megfelelő időpontot.

Azt szeretnénk, hogy ha VitalSpa jakuzzit választ, akkor pont azt a modellt választaná pont arra a helyre, pont abban a méretben, pont azzal a felszereltséggel és pont azzal a beépítéssel kapná, amellyel boldog lesz. (Egyszerű üzleti modellünk van: boldog vevők = jól menő cég.)

Egy füst alatt foglaljon időpontot a jakuzzi kipróbálásához is (hiszen az autót is elviszi egy próbakörre).

„Száraz próbának” hívjuk azt, amikor ruhával bármelyik jakuzzinkat kipróbálja.

VitalSpa jakuzzi szárazpróba

„Vizes próbának” nevezzük azt, amikor egy elkülönített részen fürdőruhában csobban egyet. Kipróbálhatja a masszázsfunkciókat, bekapcsolhatja a színterápiát, és élesben kiderítheti, hogy a VitalSpa vásárlói pontosan miért rajonganak ezekért a medencékért.

A vizes próbához kell időpontot foglalni (mert felkészítjük a medencét), a száraz próbás látogatáshoz csak ajánlott (ha időpontra érkezik, akkor is dedikált figyelmet tud kapni kollégánktól, ha épp tele van a bemutatóterem – mert várni fogjuk Önt).

VitalSpa-Madeira-jakuzzi-Deluxe-oldalburkolattal

8. Milyen oldalburkolatot válasszak?

Amit a fáról eddig nem mondtak el Önnek.

A fa természetes anyag – ez ugyanúgy előnye, ahogy hátránya is.

A természetes igazi fa bomlásnak indul. Lassú bomlásnak, de bomlásnak: 5 év alatt a gomba már megcsócsálja, a baktériumok bontani kezdik, talán a szú is kikezdi, talán vetemedik.

Ez egy fából készült oldalburkolatnál probléma.

„Megoldás” lehet, amit a belsőépítészet évtizedeken át csinált: annyi kenceficét küldött rá a faanyagra, hogy a kémiai kipárolgások miatt a fa egészségtelenné és természetellenessé vált.

Az alternatíva az lehetne, hogy műanyagból vagy akrilból (ez is egy műanyagfajta) készítjük az oldalfalat, de minket nem a könnyű megoldások érdekelnek, hanem a legjobbak.

Tehát hogyan őrizzük meg a fa természetességét és az élettartamát egyszerre?

A thermowood technológia egy hőkezelési eljárás, amely során a faanyag sejtfalát kontrollált körülmények között lebontjuk (leegyszerűsítve kiszárítjuk a fát) – a fa rostszerkezete marad hátra. Így a baktériumok és kártevők nem támadják meg (mert nincs hátramaradt szerves sejtanyag, amit ehetnének), a fa nem vetemedik – mégsem kellett agresszív vegyszerekkel kezelnünk. Ja és gyönyörű, természetes színe maradt!

A fát ezután Milesi lazúrokkal lekenjük – ezt a rostokat lezárja, UV-védelmet ad, valamint megadja azt a gyönyörű színt az oldalfalnak, amit annyira imádunk.

Kialakítás szerint a faburkolatot kérheti Standard (függőleges lécezés) és Deluxe kivitelben (vízszintes oldallécek).

Thermowood faburkolat: standard és deluxe

Szín szerint választhat a natúr, a dió és az antracit közül (az én személyes kedvencem a dió, de majd Ön élőben, a bemutatótermünkben eldönti, melyik a legszebb).

Másik megoldásunk az Everwood gondozásmentes oldalburkolat, mely nem fából készül, hanem speciális műanyagból. Itt két szint kínálunk Deluxe elrendezésben (barnát és szürkét), ez a burkolatfajta a takarításon kívül semmilyen utómunkát nem igényel.

9. „Melyik színt szereted a legjobban?” – Színválasztás a jakuzzi oldalburkolatánál

A jakuzzi faburkolatának színeinek kiválasztásakor arra figyeltünk, hogy mi a medencét egy olyan ékszernek fogjuk fel, amelyben lehet pezsgőfürdőzni is. Én is szeretem gyönyörű tárgyakkal és bútorokkal berendezni az életterem.

Másik szempontunk az volt, hogy ez ne öncélú művészieskedés legyen, hanem az uralkodó (belső)építészeti és teraszdizájnolási trendeket figyelembe vegye. Olyan színeket kerestünk, amelyek sok környezetben harmonizálnak (tehát nemcsak önmagukban szépek, hanem a teraszon, kertben, beltérben is).

A natúr thermowood alapszínünk klasszikus, meleg színvilágú. Egy fa is jól mutat bárhol, ezért ez a jakuzziszín is összebarátkozik bármilyen enteriőrrel.

VitalSpa Barbados medence thermowood burkolat

A dijoni dióval sötétebb barnát alkottunk azoknak, akik szeretnék a barna iránti szerelmüket, nos, elmélyíteni. A fából készült szaletlik és filagóriák általában sötétbarnák, így oda a diószín VitalSpa jakuzzi pompásan illik.

VitalSpa dijoni dió medenceburkolat

Az antracittal az újra divatba jövő pergolák alá képzeltük el a VitalSpa medencéket. Elfogult vagyok, de ez a szürke egyik legizgalmasabb verziója. Egyébként ez a legidőtállóbb szín a fához, mert a kezeletlen fa az UV hatására hosszú távon megszürkülhet – ezt az eleve szürke antracit thermowood megoldja.

VitalSpa jakuzzi medenceburkolatszinek thermowood oldalburkolat

Az Everwood oldalburkolat pedig barna, vagy szürke színben választható.

VitalSpa Haiti jakuzzi szürke WPC burkolattal

Haiti medence időjárásálló szürke everwood oldalburkolattal.

VitalSpa Haiti barna everwood burkolattal

Haiti medence időjárásálló barna everwood oldalburkolattal.

VitalSpa szürke barna Everwood burkolat

10. A szépség belülről fakad – a jakuzzi belső színvilága

Milyen legyen a jakuzzi belső „testének”, az akrilnak a színe?

Mutatom a VitalSpa-nál elérhető színeket:

VitalSpa masszázsmedencék héjszínek

Cameo – ez a legnépszerűbb. Mintázata a rávetődő fény nyomán képes átalakulni, tehát kis túlzással minden napszakban máshogyan fog kinézni jakuzzija. Világos és visszafogott. Elérhető az Aruba, Aruba Eco, Atlantis, Bali, Bermuda, Calypso, Goa és Haiti Eco medencéknél. 

VitalSpa héjszín Cameo

Stearling Silver – „márványos” mintázatot kapunk azzal, hogy a fehér alapszínre ráküldtük szürkével a márványerezetet. Az antracit oldalburkolattal együtt népszerű páros. Elérhető az összes medencénél (Aruba, Aruba Eco, Atlantis, Bali, Barbados, Bermuda, Calypso, Florida, Goa, Grenada, Haiti Eco, Madeira).

VitalSpa stearlingsilver héjszín

White – A fehér egy szépséges árnyalata mindenfajta minta nélkül. Elérhető az Aruba, Aruba Eco, Atlantis, Bali, Bermuda, Calypso, Goa és Haiti Eco medencéknél.

Vitalspa fúvóka

Pearl White– Gyöngyfehér minta nélkül. Ez is mintamentes azoknak, akik minta nélküli akrilt szeretnének. Elérhető a Barbados, Florida, Grenada és Madeira medencéknél.

VitalSpa-Barbados-jakuzzi

Majestic Sky – ahol az ég kékjébe a tenger hullámainak fehér habja valahol a horizontnál összeér, nos, ezt kevertük össze egy jakuzzi színévé. Önmagában is gyönyörű, de a vizet is kékké varázsolja! (Különösen a színterápiával üt nagyot.) Elérhető az összes medencénél (Aruba, Aruba Eco, Atlantis, Bali, Barbados, Bermuda, Calypso, Florida, Goa, Grenada, Haiti Eco, Madeira).

VitalSpa majestic skyhéjszín

Tuscan Sun – van, aki imádja. Van, aki rá sem bír nézni. Megosztó szín, emiatt bátor választás, mert senkit nem hagy közömbösen (emiatt jó lehet olyan lakásokba, ahol a jakuzzi a funkció mellett dísz is). Különösebben nem kell reklámszöveget írnunk hozzá, mert amikor eljön a bemutatóterembe, és meglátja épp a bejáratnál a Tuscan Sun árnyalatú masszázsmedencét, a zsigereiben fogja érezni azt, hogy „igen, ezt akarom”. Vagy épp azt, hogy semmiképp sem ilyen színt szeretne. Elérhető az Atlantis, Bali, Bermuda és Goa medencéknél.

Tuscan Sun medencehéj szín

Winter solstice – maga a letisztult elegancia. Elérhető a Barbados, Florida, Grenada és Madeira medencéknél.

VitalSpa héjszín winter solstice

VitalSpa Atlantis-jakuzzi

11. A masszázsmedence legfontosabb funkciója

Képzeljen el velem egy autót, amiben a tabletes műszerfal tökéletes – de egyébként semmi más nem az. A kormányozhatóság vacak, nem gyorsul, ellenben rosszul lassul, alig van tapadás a kanyarokban, szóval nem egy vezethető masina. Az alapfunkció hibázik, de a tablet tökéletes – akkor vett (mondjuk) 6 millió forintért egy jó kis tabletet?

De ugyanez valósággá válhat akkor, ha valaki masszázsmedencét választ úgy, hogy dizájnos, ütött a reklám, kedvesen mosolyogtak az eladók, csak épp a masszázsrendszere vacak.

A mi filozófiánk az, hogy legelőször a hidromasszázst kell 110%-osra fejleszteni, mert ha ez hibázna, akkor az alapfunkció hibázna.

Számít:

  • a fúvókaelosztás
  • a fúvókaszám (de nem a „több = jobb” alapon!)
  • a masszázserő
  • és a szabályozhatóság

Ezért fontos a változatos fúvókaelosztás

Az ülő- és fekvőhelyek már adnak egy alapvető fúvókaváltozatosságot.

Nézze meg velünk a Madeira jakuzzimodellünket:

Madeira jakuzzi, masszázsmedence

A kép felső részén egy fekvőhelyet lát. A kép jobb szélén szintúgy. A bal alsó sarokban és alul középen pedig egy-egy ülőhelyet.

Figyelje meg, hogy a két ülőhely hátat érintő fúvókái azonosak, de a bal alsó sarokban egy mélyebb ülésnél további 4 fúvókát helyeztünk el a hát felső részéhez. Ezt tovább fokozva a csukjás izmokat  további 2 fúvókával lazíthatjuk. 

Menjünk tovább: a felső fekvőhelyen kissé téglalapos elosztásban látja a fúvókákat (3, 2 és 2 db), ami a hátra megy, 2 fúvóka pedig a lábra. Radikálisan eltér a másik fekvőhely: kissé háromszögelt elosztásban 2, 4 (rombuszformában) és 4 fúvóka dögönyözi a hátat, 4 pedig a lábat. Ez egy intenzívebb masszázst adó hely.

Miért van ez az eltérés? Elhiheti, hogy tervezéskor nem úgy álltunk neki, hogy „hopp, maradt még 10 fúvókám, gyorsan elszórom a tervrajzon valahol”, hiszen a VitalSpa medencék minden négyzetcentije mögött valamilyen mérnöki elgondolás van.

2 alapvető igényt elégítünk ki:

  1. Eltérő méretűek vagyunk mi, emberek. Nézzünk egy házaspárt, ahol az egyik fél 170, a másik 190 centi magas: lehet, hogy a 170 centis emberünknek egy hátra érkező fúvóka pont jó helyen van, párja viszont épp a veséjére kapná a vízlöketet, tehát neki egyik vagy másik hely kényelmesebb. (Ha 2 db jakuzzit szeretnének venni 1 háztartásba, én nem fogom őket lebeszélni erről, de azért ez nem életszerű.)
  2. A teljes testünket át akarjuk masszíroztatni. Ehhez az kell, hogy egy ülőhelyen először innen, aztán a fekvőhelyen onnan, majd egy másik ülőhelyen amonnan kapjuk a vízsugarakat. A mocorgással-helyezkedéssel behatároltan tudjuk „lefedni” az izmainkat, ezért a fúvókaelosztással próbálunk egy mindent jól átmozgató, bármikor masszázsra kész külön bejáratú házimasszőrt adni Önnek (mert a jakuzzi lényegében ez).

Milyen erős legyen a fúvóka?

Hány lóerős legyen az a motor, ami mindezt meghajtja? Sokan gondolják azt, hogy „nagyobb szám = jobb jakuzzi”, pedig az élményt nem a motor adja, hanem a vízsugár erőssége, ami a rendszer végén kijön a fúvókából.

Ezt az erősséget befolyásolja:

  • a csőátmérő
  • irányváltások és szakaszolók (mivel ezek pazarolják a motorerőt, ezért a VitalSpa masszázsmedencékben ezeket nem használjuk)
  • kötések
  • fúvókaszám
  • és természetesen az ahhoz illeszkedő motor

Ha a motor túl gyenge, a vízsugár nem lesz elég erős, ez tiszta sor. De arra is gondoljunk, hogy ha egy kisebb fúvókaszámú jakuzzira rákötök egy bika motort, akkor feleslegesen erőltetem a rendszert és csak a villanyszámlámat növeltem meg.

Ezért a VitalSpa-nál 4 különböző erősségű motort használunk attól függően, mekkora fúvókaszámot kell elégséges masszázserővel ellátnunk.

A válasz pedig: legyen kellően erős, mert visszavenni mindig lehet az erőből (de nem létező masszázserőt odavarázsolni, ugye, lehetetlen).

Tartós, cserélhető, állítható masszázsfúvókák

A „legyen elég erős a vízsugár” megoldása után is fejlesztettünk a fúvókákon (a 20 éves tapasztalat előnye az, hogy rengeteg hibát ki tudtunk javítani).

Rozsdamentes acéllal fedjük be a fúvókákat, mert ez tartósabb, mint a silány krómozott változatok (mind a szerkezete, mind a felülete).

Cserélhető fúvókák. Ez a használatot is könnyíti, mert azonos átmérő esetén egyik szabályozható fúvókatípus kicserélhető a másikkal (így az üléseket még tovább egyediesítheti). Ha bármelyik elromlana, vagy másféle masszázsfunkciót szeretne, akkor csak egy telefonjába (vagy e-mailjébe) kerül és raktárról adunk Önnek új fúvókát.

VitalSpa jakuzzi cserélhető fúvóka

Fúvókatípusok minden igényre

Amikor megvesz egy VitalSpa jakuzzit, medencekészítő mestereink átgondolt dizájnt, és kényelmes felépítést adnak már „a dobozból”. Ha egy jakuzzinkba beleül, akkor érezni fogja, hogy „igen, ezen érződik az a 20 év tapasztalat”.

De mindegyik nyitható/zárható fúvókát cserélheti! Egyetlen dologra kell figyelnie: a csőmérethez válasszon fúvókát.

VitalSpa jakuzzi fúvokák
2”-os fúvókáink:

Turbo Air pezsgőfúvóka – ez légbuborékokkal pezsdíti fel a medencevizet.

turboair

Mini Shiatsu vízfúvóka – pontszerű masszázst tud adni.

Vitalspa fúvóka mini shiatsu
3”-os fúvókák:

Standard Vario vízfúvóka – ez is pontszerűen masszíroz, de az iránya egy mozdulattal állítható.

standardvario

Standard Pulsar vízfúvóka – szabályozható erősségű, lágymasszázsos kivitel.

Vitalspa fúvóka standard pulsar

Standard örvény vízfúvó – körkörösen masszíroz (ez is szabályozható erejű).

Vitalspa fúvóka standard örvény
5”-os fúvókák

PowerVario – mint 3”-os társa: pontszerű masszázs állítható iránnyal.

Vitalspa fúvóka power vario

Power Extrém – jellemzően a lábizmokat és a talpat célozzuk ezzel az erős, szabályozható fúvókával, de ha Ön a hátára szereti kapni ezt a vízerőt, tegye oda.

Vitalspa fúvóka power extrem
VitalSpa jakuzzi fúvókák

Power Turbó fúvóka – dögönyöző masszázs, mely a hátizmoknak ah-de-jólesik.

Vitalspa fúvóka power turbo

PowerPulsar – a 3”-os nagyobb társa, körkörös, állítható erejű masszázs.

Vitalspa fúvóka power pulsar

Power Örvény – a 3”-os nagytestvére, intenzíven körkörösen masszírozó hátmasszázs fúvóka.

Vitalspa fúvóka power örvény
7”-os vízfúvóka

Extrém Turbó vízfúvóka – gyakorlott hidromasszázsínyenceknek ajánljuk: percenként 720 litert juttat át a 15 fúvókanyíláson. Nincs az a tapasztalt masszőr, akinek a kézereje ezzel vetekedhet!

Vitalspa fúvóka extrem turbo

Mindenki egyéni hidromasszázst kap

Lehet, hogy Ön és párja ritkán tudnak megegyezni abban, hogy mit nézzenek a Netflixen vagy a YouTube-on (esetleg a hagyományos tévében).

A karnyújtásnyira lévő EasyControl vezérléssel minden egyes ülő- és fekvőhely külön vezérelhető az adott helyről. Állítsa kedvére a masszázserőt keze laza mozdulatával, irányítsa a fúvókát a „pont jó” helyre a hátán – az Ön mellett ülő ebből semmit nem tapasztal (Bali és Atlantis modellünknél elérhető).

VitalSpa jakuzzi masszázszóna
Miben különbözik a vízmasszázs és a levegőmasszázs?

A vízmasszázs fúvókákból a kívánt beállításnak megfelelő erősségű vízsugarat lövell ki a masszázspumpa, majd ezt levegővel dúsítva kapjuk meg a klasszikus hidromasszázs-élményt.

Vitalspa fúvóka

A levegőfúvókák ezzel szemben csak levegőbuborékokat fújnak, ráadásul ezt nem vízpumpa, hanem légkompresszor hajtja meg. Praktikusan a medence alsó felületeire rakják a levegőfúvókákat (hiszen a buborék fölemelkedik a vízben). Masszírozó hatásuk jóval gyengébb, és teljesen más érzetet adnak, mint az igazi hidromasszázs vízfúvókák.

Vitalspa fúvóka

12. Melyik a legjobb vízkezelés a jakuzzihoz?

Milyen vízkezelést válasszak?

Víz, víz, tiszta víz, de nem mindegy, hogyan.

Idézze fel magában az „uszodaszagot”: a klórral kezelt víz jellegzetesen undorító illata, amit jól megszoktunk.

Ezt a szagot elfelejtheti, mert környezet-, pénztárca- és bőrbarát alternatívákat használunk.

Nátrium-bromidos vízkezelés, amivel annyit kell foglalkoznia, hogy 1 gombot a medence oldalán beállít. Kezdő medencetulajoknak ajánlott.

De van, aki szereti érezni azt, hogy ő maga foglalkozik a medencevízzel, ezért…

Easy control gomb
  • Brómos vízkezelés

A klórnál kíméletesebb szer, a baktériumok viszont ugyanúgy nem szeretik. 3-5 naponta kell adagolni egy tablettával. (Magától értetődő, de mindent megmutatunk.)

Dinax vizkezelocsomag 1
  • Aktív oxigénes vízkezelés

Babafürdetésekhez jellemzően aktív oxigénes vízkezeléssel készítik fel a vizet, mert ha van kíméletes vegyszer, akkor ez az. Hetente beleönti a folyadékot a medencevízbe, és kész van.

Ózonos vízkezelés

Ez már egy vegyszermentes vízkezelőcsomag az ínyenceknek: van benne aktív oxigénes tisztító, illetve ásványok és enzimek keverékéből összeállított teljesen szagtalan tisztító (ennek működése már-már zseniálisan egyszerű: az enzimek és ásványok kis „tokot” képeznek a baktériumok és kórokozók körül, mellyel egyrészt elzárják a tápanyagtól, másrészt így akkora méretűvé válnak, hogy a szűrőn fenn tudnak akadni).

A kezdeti sűrű szűrőmosások elhagyása után heti 1 mérőpoharas adagolással „le van tudva” a vízkezelés. Bármilyen vízkeménységnél működik, és megtartja a víz természetes pH-értékét (emiatt különösen lágy, a legérzékenyebb bőrűek is szeretni fogják az így kezelt vizet).

A medencevíz 6 havi cserélgetése helyett a SpaBalancerrel kezelt vizet sokkal tovább használhatja, így kíméli a környezetet, miközben pénzt, energiát, és vesződséget spórol.

VitalSpa spabalancer

Fontos! Minden vízkezelési módnál időnként ellenőrizni kell a pH-értéket. A különböző vízkezelési módok nem összevonhatóak. Egy időben csak egyféle eljárás alkalmazható.
• Az aktív oxigénes vízkezelésnél hetente
• A SpaBalanceres, brómos és EASY vízkezelésnél 2-3 hetente

Ehhez tesztcsíkokat és tudást természetesen kap hozzá.

Mire jó az ózonberendezés egy jakuzziban?

Minden VitalSpa jakuzzi része az ózonberendezés

Mérésektől és környezeti változóktól függően az ózon 600-3000-szer hatékonyabban fertőtlenít a klórnál, cserébe pH-semleges, szagtalan, és a használt mennyiség teljesen veszélytelen.

Minden jakuzzinkba beépítjük azért, mert gazdaságosabbá és környezetbarátabbá teszi a medence működését – jóval kevesebb szer kell a fertőtlenítéshez.

jakuzzi ózon

Speciális vízkezelő eljárások

Kérhető extra: UV-C berendezés a fertőtlenítéshez

A vizet átvezetjük egy szemünk elől elzárt részen, ahol egy UV-fényt kibocsátó lámpával átvilágítjuk. Ez a baktériumokat, amőbákat, vírusokat, és minden primitív organizmust semlegesít és megakadályozza a szaporodásukat.

Ezzel medencéjének vize még gyorsabban tisztul a használat után – és még kevesebb vegyszer kell hozzá.

A vízkezeléssel csak a tisztaság 50%-ánál tartunk, hiszen Ön sem szeretne halott baktériumok társaságában ázni, ezért:

jakuzzi Uvc víztisztítás

Milyen a jó szűrő masszázsmedencékhez?

A kristálytiszta medencevíz nem az a terület, ahol kompromisszumokat lehetne kötni, ezért sok-sok kísérletezgetés után rátaláltunk arra, ami:

  • hosszú élettartamot ad (nem kell gyakran cserélgetni a szűrőt)
  • környezetbarát
  • gazdaságos
  • védi a jakuzzi motorját (nem mindegy, milyen ellenállást pakolunk bele a csőrendszerbe, mennyi erő kell ahhoz, hogy a szivattyú áthúzza a vizet a szűrőn)
  • és mindent kiszűr

Dupla Pleatco papírszűrőket használunk, mert teszik a dolgukat, és az összes fenti pontot kipipálják. Ha a sűrű lamellázást kibontaná, akkor a szűrőfelület 7,4 négyzetméteren férne el.

jakuzzi, masszázsmedence Antibakteriális vízszűrő

Az innovációk nem írják felül a fizikai törvényeket

Amit a vízszűrés hatékonyságáról mindenképp tudnia kell.

Az alábbiak segítenek Önnek eligazodni abban, hogy a jakuzzireklámok nagy ígéretei közül mit hihet el – és mit fogadjon kétkedve.

A medencevíz tisztítását 1926 óta írja le Gage és Bidwell törvénye: nem a szűrőberendezés milyensége számít elsősorban, hanem az, hogy hányszor szűrjük át a vizet.

Ennek oka egyszerű: a szűrés az volna, ha fognánk a medence vizét, áttolnánk egy filteren és végül egy teljesen szeparált másik medencébe engednénk át. Belátható, hogy nem ez történik, hanem a szűrt vizet visszaengedjük a szűretlen víztömegbe (ezért inkább hígításnak tekinthetjük a folyamatot). Ennek következménye az, hogy a medencevíz nem „egyik pillanatról a másikra” tisztul meg (tehát: a koszos vizet megszűrve tiszta vizet kapok), hanem fokozatosan egyre tisztább és tisztább lesz a víz.

A teljes vízmennyiséget nézve 5-ször kell teljesen átforgatni a vizet ahhoz, hogy 99%-os tisztaságot kapjunk.

Gage-Bidwell törvény

A törvényalkotók vizsgálataik során arra is rájöttek, hogy elhanyagolható az is, hogy a szívópont (ahol a szűretlen víz távozik) és a visszatápláló fúvóka hol helyezkedik el. Az innovatív csodamegoldások minimálisan gyorsíthatnak a folyamaton, de a fizikát nem lehet megkerülni: 5x teljes vízátforgatás kell függetlenül attól, mennyire praktikus a papír- vagy homokszűrő, és mennyire meggyőző a reklámszöveg.

13. Mennyire víztakarékos egy jakuzzi?

Tévhitek a jakuzzi vízköltségével kapcsolatban

Mondják, hogy „vizes luxuscikk” a masszázsmedence, ami feleslegesen pazarolja az édesvizet, megnöveli a vízszámlát, és romlásba taszítja a Földet.

De mi igaz ebből?

Egy jakuzzi vize a használat során „beérik”: a fentebb megismert vízkezelés, és folyamatos szűrés miatt medencéjének vize tisztább, selymesebb, lágyabb, finomabb és gyengédebb, mint a csapvíz (rendszeres medencehasználat mellett is!). Tehát nemhogy nem kell – mondjuk – havonta leengedi és újra feltölteni a medencét, de konkrétan ellenjavalt.

Ha megfelelően karbantartja és tisztítja, akkor félévente vagy évente érdemes cserélni a vizet. A csere gyakorisága a vízkezelés típusától függ, na meg jakuzzinként eltér: az Aruba 840 literes űrtartalmú, az Atlantis 1800 literes, az egyszerűség kedvéért számoljunk 1500 literrel, és éves cserével. Ez hónapokra lebontva 125 litert jelent.

No jó, de ez sok vagy kevés?

A Természetvédelmi Világalap (World Wide Fund for Nature; WWF) úgy számítja, hogy a nyugati országokban az egy főre levetített vízhasználat napi 150 liter. Ez az átlag így áll össze:

  • takarítás: 4 liter
  • mosogatás és főzés: 7 liter
  • fürdés: 70 liter
  • kertészkedés: 6 liter
  • mosás: 18 liter
  • WC-használat: 45 liter

Hangsúlyozom, hogy ez egy átlag, ami egy főre és napi használatra vetít (pl. lehet, hogy Önök háromnaponta mosnak, illetve nem kertészkednek, viszont többet fürdenek, tehát változhat).

Egy fő átlagosan 4500 liter vizet használ havonta, ami egy évre számolva 54 000 litert jelent.

Ennek tükrében a jakuzzi átlagos éves 1500 litere (vagy ha félévente leengedi: 3000 L-e) nem sok.

Lehetne kevesebb? Nos, igen, majdnem mindennel kapcsolatban elhangozhat, hogy megspórolható volna, de nekem nincs morális alapom arra, hogy elmondjam Önnek, hogy mennyi vizet használjon fürdéshez, hogyan takarékoskodjon vagy hogy vegyen-e jakuzzit.

Azt viszont állíthatjuk, hogy a jakuzzi sokkal víztakarékosabb, mint ahogy azt elsőre sokan gondolnák.

Vitalspa jakuzzi bemutatoterem panorama

14. Hol érdemes jakuzzit választani?

Mindenképpen szaküzletben vagy közvetlenül a gyártó bemutatótermében.

Ennek oka egyszerű: mivel 5-10 évig fogja használni a medencéjét, ezért fontos, hogy:

  • az eladó értsen hozzá
  • ne szűkös kínálatból adja azt, ami „épp van raktáron”, hanem a teljes katalógus legyen Önnek elérhető
  • elérjen plusz szolgáltatásokat (pl. téliesítés)
  • legyen gyártói garancia
  • és kapjon szaktanácsadást, ha kéri (pl. a vízkezeléssel kapcsolatban)

Mindezt mi a VitalSpa bemutatótermében meg tudjuk adni.

Az online vásárlás nagyon kényelmes ugyan, de ilyenkor nincs lehetősége a medencepróbára, tehát akkor vásároljon medencét neten keresztül, ha pénzvisszafizetési garanciát adnak hozzá, és a fenti szolgáltatásokat is szakértőként biztosítják éveken keresztül.

Ha nem akar izgulni azon, hogy vajon jó jakuzzit ajánlanak-e Önnek, akkor nézzen be hozzánk a VitalSpa központi bemutatótermébe, mely az ország legnagyobb VitalSpa bemutatóterme!

A mi címünket itt találja.

Tipp: mindenképp nézze meg a kinézett masszázsmedencét élőben is. Sokszor derül ki egy helyszíni próba során, hogy túl nagy, túl kicsi, itt vagy ott lehetne bővebb vagy szűkebb stb. Azért van a bemutatóterem, hogy ott jöjjön ki az összes igény és probléma – és ne a már otthonába kiszállított jakuzzinál derüljön ki, hogy „ez tök jó, de azért lehetne nagyobb”.

Mikor kell új jakuzzit vennie?

Olvashat tengerentúli véleményeket arról, hogy 5 évente érdemes cserélni. Tapasztalataink szerint ez túlzás: a VitalSpa jakuzzik szakszerű karbantartással (ebben segítünk) simán mennek 10 évet úgy, hogy még csodálkozni is fog, hogy valahogy nem akaródzik neki elromlani.

(De hát miért is akaródzna, ha minőségi a felszerelés.)

Javaslatunk az, hogy 5 évente nézzen rá a medencepiacra: hátha kijött egy egész piacot felforgató újítás, vagy hátha elérhető valami izgalmas extra meglévő medencéjéhez.

VitalSpa 3in1 jakuzzi garancia

15. Ezeket a szolgáltatásokat várja el a jakuzzi mellé

  • A vásárlás előtti helyszíni felmérés

A medence csak akkor adja a maximális élményt, ha otthonába tökéletesen belesimulhat.

Ingyenesen felmérjük otthona adottságait, és segítünk nemcsak a kertrendezésben, hanem a legjobb medence kiválasztásában is.

Így biztos lehet benne, hogy azt a medencét kapja, amelyet mintha az Ön kertjére, teraszára és életvitelére szabtak volna.

  • Vásárláskor vigye „próbakörre” a medencéket

Egy autót is kipróbál, mielőtt megveszi – a medencepróba természetesen jár Önnek.

Próbálja ki próbatermünkben a finom masszázsfajtákat, csobbanjon bele a felfrissítő medencevízbe, és minden kérdését megválaszolják masszázsmedence szakértőink.

VitalSpa jakuzzi szárazpróba

Minden funkciót, fúvókafajtát, medencés multimédiát és extrát kipróbálhat élőben.

Nálunk nem érvényes a múzeumi szabály. Vásárlás előtt minden medencét és kiegészítőt akárhányszor és akárhogyan megvizsgálhat, kipróbálhat, megtapinthat. Ha az egyik medence megtetszett Önnek és megrendelte, akkor a gyártás utáni szállítás terhét is levesszük az Ön válláról. Csapatunk elviszi és „kulcsrakészen” beszereli a medencéjét.

VitalSpa masszázsmedence szállítás

Szállítási szolgáltatásunknál az ár nem csak a kapuig érvényes, hanem bevisszük a kertjébe, felvisszük a teraszára. Találkoztunk már egyedi igényekkel, amiket rutinból oldunk meg: daruzást, speciális helyszínre hordást rendszeresen végzünk. Ha pedig nincs más, akár helikopterrel is, de megoldjuk a beemelést.

VitalSpa jakuzzi beüzemelés
  • Vásárlás után gondtalan fürdőzés évtizedeken keresztül

A vásárlás után is törődünk medencéje egészségével. Ha megkér minket, akkor időközönként elvégezzük a karbantartási munkákat (téliesítés, vízkezelés stb.).

Ha pedig épp nem vagyunk ott, akkor is biztonságot jelent Önnek, hogy a VitalSpa jakuzzikra megnyugtatóan hosszú garanciát kap.

16. Mindenki azt mondja, hogy ő a legjobb (ezért én nem mondok ilyet)

Ha a bemutatóteremben egy VitalSpa masszázsmedencébe ül, 2 dolgot is azonnal megtapasztal:

  1. stabil a szerkezet, nincs belőle „kispórolva az anyag” (fém vázszerkezet, amire 10 év garanciát kap)
  2. minden kézre áll, érezni rajta, hogy olyanok csinálták, akik régóta foglalkoznak medencekészítéssel (képzelheti, hány ezer visszajelzésből tudunk dolgozni)

Vajon ez a legjobb jakuzzimárka az országban?

Talán.

Nem tudni.

Ha így is van, minket mégis az érdekel, hogy jövőre hogyan fogjuk továbbfejleszteni a modelleket. Hogyan néz ki a fúvókák új generációja? Lecseréljük-e az akrilt valami még jobbra? Milyen új színeket keverjünk ki? Milyen extra kiegészítőknek örülne Ön igazán? Ezek tartanak minket lázban.

És abban biztos lehet, hogy mi a 26. évben is itt leszünk, meg majd a 27. évben is – tehát ha VitalSpa jakuzzit vesz és bármilyen garanciális panasza lesz (99,9%, hogy nem lesz), akkor minket elér. (Cégünk 1997-es alapítású).

Addig pedig várom a bemutatótermünkben. Hogy pontosan mikor szeretne érkezni, azt Önre bízom – ide kattintva írja be magát a naptárunkba.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.