Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

Mikor éri meg jakuzzit venni? (Piaci körkép masszázsmedencékről)

Mikor éri meg jakuzzit venni? (Piaci körkép masszázsmedencékről)

Mikor éri meg jakuzzit venni? (Piaci körkép masszázsmedencékről) 800 450 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

Ön jó döntést szeretne hozni: akkor venne, amikor a legjobban megéri.

Nekem érdekemben állna azt mondani, hogy „ó, kérem, a VitalSpa masszázsmedence mindig megéri”.

Ha a cikkeinket szokta olvasgatni (érdemes a kisokosunkat átpörgetni), tudja, hogy ennél komolyabban vesszük egymást. És komolyan vesszük a jakuzzikat is.

Témánál vagyunk: vesszük vagy nem vesszük?

Kísérjen engem (virtuálisan) a VitalSpa bemutatóterem irodarészlegébe. Megmutatom, mi történt a jakuzzipiacon az elmúlt években – így szerintem megalapozottabban tudja a vásárlását időzíteni (látja, merre mozog a piac és miért).

A koronavírustól az energiaválságig

2020 derekán (már térdig gázolva a lezárásokban) azt látom: több hónapos gyártási időkkel tudunk új medencéket vállalni mi is, a konkurensek is.

Ezen fölszaladt a szemöldököm, mert mindig büszke voltam arra a piacverő gyorsaságú 3 hétre, ami alatt masszázsmedencét vittünk az Ön otthonába. (Ez a csobbanáskész beüzemelést jelenti.)

VitalSpa jakuzzi szállítási időMire hát a több hónap?

A koronavírus mindannyiunkat emlékeztette arra, hogy az egészségünk törékeny. (Igen, ezt elvileg világjárvány nélkül is tudnunk kellene – de tegyük a kezünk a szívünkre: könnyű halogatni az étrendünk rendbetételét, „majd valamikor” kevesebbet dolgozni és az orvos tanácsaira legyinteni.)

Lehet, hogy az Ön harmincas ismerősei legyintenek a veszélyre. De egy 50-es éveiben járó ember már elgondolkodik: „vajon a tüdőm és a keringésem kibír egy brutális tüdőgyulladást és mindazt, amivel a Covid jár”?

A jakuzzi relaxációs eszközként és luxustermékként ismeretes – de egy szűk réteg már tudja, hogy a masszázsfunkciója miatt egészségfejlesztő eszköznek is kiváló. A csúcsmenedzserek egyik titka a hidroterápia, amely:

  • stresszcsökkentő (mérhetően csökken a kortizolszint [stresszhormon], a víz felhajtóereje terhelést vesz le a testről, a masszázs az izomfeszüléseket nyomogatja ki),VitalSpa masszázsmedence stresszcsökkentés
  • vérkeringést javít (sok más hatás mellett azonnal észreveszi: „nahát, tisztább a fejem, jobban koncentrálok”),
  • görcsmentessé lazítja az izmokat (ez az izomfájdalomtól sajgó hátra ahh-de-tökéletes),
  • ezáltal javítja az alvásminőséget (miden érdemi regeneráció az alvással kezdődik: ha az alvás nyugtalan, minden borul),
  • erősíti az immunrendszert (a víz és a masszázs serkenti a nyirokkeringést, ami így jobban tud méregteleníteni).

A hidroterápia előnyeiről olvashat még bővebben.

Ami biztos: sokan az immunrendszerük erősítése miatt döntöttek egy VitalSpa-medence mellett, mert ha már amúgy is otthon vagyunk, akkor fürdőzzük magunk egészségesebbre. Mindez keresletpörgető.

Apropó otthon.

Nyaralási pénz nem vész el, csak átalakul

Hiába a lezárások, mindenkinek megmarad az igénye, hogy valahogy kipihenjék a hétköznapokat.

Ha ez a bezárt hotelek, lezárt országhatárok és megszűnt légijáratok miatt utazással lehetetlen, akkor átgondoljuk: vajon hogyan tud a nyaralás a nappalimba költözni?

VitalSpa masszázsmedence otthoni wellness

Kézenfekvő megoldás: vegyünk egy masszázsmedencét a lakásba, teraszra vagy kertbe és pihenjünk itthon – ha már úgyis 4 fal közé zárt minket a járvány. Akinek volt erre kerete és szándéka, az a „majd valamikor beszerzünk egy jakuzzit” elgondolását 2020-tól kezdve valósággá tette. (Ez is keresletpörgető.)

jakuzzi, masszázsmedence fa oldalburkolat + Fémváz

Hotelek tündöklő csillaga: a jakuzzi

Képzeljük magunkat egy hoteltulajdonos helyzetébe: hajnali egyig vártuk, hogy kijöjjön a Közlöny, mert abból derül ki, kire mikortól milyen lakhelyelhagyás vonatkozik, vajon be kell-e zárnom. Eközben a telefon csörög: a foglalásaim 90%-át lemondták.

„Hogy tartom meg a kollégákat? Hogy maradunk felszínen? Mikor indulhatunk újra?”

Sokuk életük legnehezebb heteit élték át.

A válságmenedzselés után a még talpon maradó hotelek elgondolkodnak: „rendben, de valamikor nyitni fog az ország, újraindul az élet és szeretnék a legjobb helyzetben lenni ahhoz, hogy nálam foglaljanak”.

  1. Miközben az esedékes felújításokat mindenki elvégezte (akinek volt rá kerete), mert „ha hónapokig itt malmozunk, akkor már a festést, szanitercserét, új burkolatot megcsináljuk”,
  2. …közben gondolkodtak, hogyan licitálják fölül a szomszéd utcában a nagy rivális panzióját vagy a város nagy hotelét.

És sokan jöttek rá arra, amit Ön már tud: a masszázsmedence gyorsan beszerelhető (pár hét), ár-érték arányban kimagasló vendégélményt adó luxusfunkció. Vonzza a foglalókat, jobb áron adhatók el a vendégéjszakák.

A viszonylag könnyűt úgy értem, hogy egy jakuzzi rakható a kertbe vagy teraszra, nem kell hozzá építkezni, mert lerakás és kis beüzemelés után működik. (A beüzemelést általában ránk bízzák.)

VitalSpa jakuzzi Noszvaj Treehouses HotelFotó: TreeHouses Noszvaj

A legnagyobb jakuzzink már majdnem egy félszoba! (Jakuzzik lakáskiadóknak)

Most képzeljük magunkat egy lakástulajdonos helyzetébe: rövidtávú kiadásomat (Airbnb) elpárolgott a turizmus megszűntével, nekem is van időm felújítani.

Tegyük fel, hogy egy kétszobás lakás egy jó környéken 300 000 Ft-ért kiadható, ha újépítésű vagy szépen felújított. No igen, de… (így kezdődnek az izgalmak): gépesítek, lakberendezek, festményeket vagy grafikákat rakok ki, no és fényűző extrákkal (masszázsmedence) luxusszintre hozom a lakást… és lám, havi 600 000 Ft-ért kiadható! A különbség már az első évben 3,6 millió forint, amivel a jakuzzi árát szinte biztosan visszahozta, 2 év alatt (tegyük fel) megtérül a lakberendező díja és a teljes beruházás, onnantól a havi plusz 300 000 Ft-ot tiszta nyereség.

Hasonlóan gondolkodott a lakásfelújító: ha egy jakuzzit beépítek és kialakítok egy kis wellnessrészleget, akkor az a jakuzzi áránál többel fogja növelni a lakás árát.

A felújításra vállalkozók is úgy voltak vele: üsse kavics, ha már úgyis falakat ütünk ki, burkolatot cserélünk és tüsténkedünk, akkor plusz 1 jakuzzit betervezni, beszerezni és behelyezni már sem költségben, sem időben nem oszt – értékben viszont szoroz.

VitalSpa jakuzzi, mint befektetés lakástulajdonosoknak

Magas inflációs környezetben a mai ár akciós a jövőbeni árhoz képest

Amikor ezt írom, a 2022. szeptemberi éves infláció a KSH szerint 20,1%-os. Várhatóan ez növekedni fog, de hogy mennyire, nem lehet tudni. Azt sem, mikorra sikerül leszorítani.

Az inflációba olyan elemek épülnek be, amiket egy kereskedő nem tud kivédeni: adott világpiaci áron veszi az alapanyagot, az energiát, váltja a devizát stb. Vagy elkezd veszteséget termelni, vagy beépíti az áraiba (és ezáltal pörgeti az áremeléseket).

Mi történik ilyenkor a piacokon? A vásárló a termék fajtájától és saját tőkeerejétől függően:

  1. halaszthat („fogom a pénzem, mert súlyosbodó válságra számítok”),
  2. előrébb hozza a vásárlásait.

Szól érv mindkettő mellett.

A jakuzzi luxuscikk (amellett, hogy egészségvédő eszköz). A halasztás mellett döntőnek lenne rá pénze, de szándéka nincs: úgy gondolkodik, hogy most másra jobban kell a pénz. Ezt a döntést tiszteletben kell tartani.

A vásárlás előrébb hozása kivédheti a jövőbeni áremelkedést: még nyugodtabb időszakban is 1-2%-os infláció ketyeg, most meg 20% fölé került (átlagolva), így a mai ár akciósnak tekinthető a jövőbeni árhoz képest.

Semmi jogom egyik vagy másik döntés mellett kardoskodni: a bemutatótermünkben a választásban fogunk segíteni, nem abban, hogy rábeszéljük a jakuzzivásárlásra.

 

A VitalSpa jakuzzik árainak alakulását követheti például az Árukeresőn. A csodálatos Aruba masszázsmedencénk „árfolyama”:VitalSpa Aruba jakuzzi árukereső árváltozás

(A minimum ár általában egy akció: azt vagy elcsípi vagy nem. Pontosabb adat az átlagár.)

 

 

A VitalSpa Bali medencéje is emelkedik:

VitalSpa Bali jakuzzi árukereső

 

A VitalSpa Haiti medencéje is drágul:

VitalSpa Haiti jakuzzi árukereső

 

Mit hoz a jövő? Erre senki nem adhat választ.

A mostani időszakos árstabilitás hiányának egyik oka az Európát fojtogató energiaválság. De a cikk írását megelőzően láttam, hogy a holland tőzsdén a gázárak már negatívba fordulnak, mert az amerikai tankerhajókon jövő gázt épp alig győzi tárolni az európai gázinfrastruktúra. Lehet, hogy mire ezt olvassa, addigra a gáz ára újra fölszökött. Azt illusztrálom ezzel, hogy a piac bizonytalan – de ha ránézek a trendekre, észszerű következtetés arra számítani, hogy „jövőre drágul a jakuzzi”. (Ez is keresletet növel.)

(A VitalSpa jakuzzik energiatakarékosak, erről bővebben ebben a cikkben olvashat.)

Mi a legjobb befektetés? „Mibe rakjam most a pénzem?”

Nem tudjuk.

És óvakodjon attól az embertől, aki most „tuti tippet” próbál mondani.

Egyvalamit megfigyeltem:

Vállalkozókon, menedzsereken, feszített életmódot folytató embereken látom, hogy mostanában próbálnak mindent megtenni azért, hogy az egészségüket és a keresőképességüket megőrizzék.

Jó gazdasági időben sok embernek még belefér az, hogy 1,5 hét influenza, időnként egy vacakoló derék, masszőrhöz járás, gyógytorna, fejfájás, rossz koncentráció, mikor épp mi. De sokuk válság alatt, magas inflációban nem érnek rá rosszul lenni.

VitalSpa jakuzzik - masszázs alternatíva

Kell a koncentráció.

Tiszta fej a döntésekhez.

Jó derék, ami bírja a munkát.

Most ezen a vezetői állás, a százmilliós üzleti döntés, a cégek sorsa, emberek megélhetése múlhat. A válság minden döntést kiélez. Ön milyen „háttértámogatással” dolgozik most?

VitalSpa Atlantis masszázsmedence csobogó

Az otthonában lágyan csobogó VitalSpa masszázsmedencére nézve arra gondol: „igen, persze, hogy megérte”

A masszázsmedencék reneszánszukat élik: csúcsvezetők titkos segítője… volt eddig.

Mert a titok nem titok már, e cikkben is olvashatja, a piacon is terjed. Ki ne szeretne este ellazulni, fájó csuklyásizmára ráküldeni a VitalSpa erős fúvókáit, új emberként kiszállni a medencéből?

A bemutatótermünkben mutatnék pár medencét, szerintem lát olyat, amelybe beleszeret. Közben minden felmerülő kérdésére választ kap.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.