Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

Bízza szakemberre a masszázsmedence téliesítését

Bízza szakemberre a masszázsmedence téliesítését

Bízza szakemberre a masszázsmedence téliesítését 800 667 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

A masszázsmedencéből nézni a csillagokat egy meleg nyári éjszakán semmihez sem fogható élmény, a tél beköszöntére azonban már olyan állapotban kell átadnunk a medencét a hidegnek, hogy a tavaszi beüzemeléskor se legyen gond semmivel. A kültéri medencék téliesítése nagy gyakorlatot és gondos odafigyelést igényel, ezért kétszer is meg kell gondolni, hogy házilag végzi valaki, vagy inkább szakembert hív.

A téliesítésnek szakmai és higiéniai okai egyaránt vannak, elég, ha csak a kertes ház, vagy a nyaraló kültéri vízcsapjaira gondolunk, az ősz végén azokat is szakszerűen le kell zárni. A kerti csapok víztelenítésének, téliesítésének nagyon egyszerű oka van, a csövekben megmaradó víz ugyanis megfagyva olyan károkat okozna a vezetékekben, ami tönkretenné akár az egész hálózatot.

A kültéri masszázsmedence téliesítése nem merül ki abban, hogy eltávolítjuk a látható vizet, a folyamat ugyanis kiterjed a látható és nem látható folyadék eltüntetésén kívül, a medence takarítására és a gépészeti karbantartásra is.

Téli fagyok

A medence téliesítése nélkül a téli fagyok komoly károkat tehetnek a medence különböző részeiben. A hidegburkolatok felfagyása, valamint a vízgépészeti berendezések részei olyan komoly károsodást szenvedhetnek, ami csak költséges javítási, pótlási munkálatokkal lennének rendbe hozhatók. Az elégtelen téliesítés következtében a csövekben, vagy a gépészeti rendszerben megmaradó, úgynevezett pangóvíz a fagyás következtében szétrepeszti a csöveket és komoly károkat okoz a gépészet területén is.

Persze nem csak a fagypont alatti hőmérséklet veszélyes, akkor is kötelező eltávolítani a vizet egy huzamosabb ideig nem használt masszázsmedencéből, ha nem megy fagypont alá a hőmérséklet. A pangóvíz ugyanis kitűnő táptalaja a baktériumok szaporodásának, ami kellemetlen következményekkel járhat a későbbi fürdőzőkre nézve.

Otthoni körülmények között nem biztos, hogy mindenki maradéktalanul el tudja végezni ezeket a feladatokat, az elszántságon kívül ugyanis megfelelő eszközök és tisztítószerek is kellenek a téliesítéshez. A tapasztalatlan kezeknek a tengernyi időn kívül különböző tömlőkre, speciális vizes porszívóra, csatlakozókra, megfelelő kompresszorra is szükségük van, nem is beszélve a különböző vegyszerekről, hiszen tisztítószerből sem elég sajnos csak egyféle.

Végeztessük szakemberrel a masszázsmedence téliesítését

Teljesen természetes, ha valaki anyagi okok miatt, spórolási szándékkal szeretné maga végezni a masszázsmedence téliesítését, ám ezeknek a megtakarítási szándékú ötleteknek sajnos sokszor elég nagy anyagi áldozathozatal a végük.

A fagyás miatt a csövek, az esetlegesen elszaporodó baktériumok miatt a felhasználók vannak nagy veszélyben, és ez mind kiküszöbölhető lenne akkor, ha a tulajdonos szakembert hívna. A masszázsmedencére specializálódott szervizesnek minden olyan eszköz a birtokában van, ami szükséges a téliesítés tökéletes elvégzéséhez, a vegyszerekről már nem is beszélve.

Vegyszerek és különleges eszközök ugyanis nemcsak a tisztítás, karbantartás során szükségesek, hanem a filterek szakszerű tárolásánál is elsődleges fontosságúak. Éppen ezért javasoljuk, hogy forduljanak szakemberhez, hiszen sokkal költségesebb problémák adódhatnak a nem megfelelő téliesítés következtében.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.