Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-1-700 2135

Kültéri jakuzzi egész évben: praktikus tanácsok és megoldások

Kültéri jakuzzi egész évben: praktikus tanácsok és megoldások

Kültéri jakuzzi egész évben: praktikus tanácsok és megoldások 800 447 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

Amikor a kültéri jakuzzira gondol, otthona egy luxus kiegészítője juthat az eszébe. Ennél azonban sokkal többről van szó. Képzelje el, ahogy a meleg, bugyborékoló vízben áztatja magát, miközben a csillagokat bámulja. Vagy a csípős reggeli időt élvezi, miközben a gőzölgő medencében relaxál. A kültéri jakuzzi vonzereje nemcsak fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt hatásában rejlik, hanem esztétikai és társadalmi előnyeiben is. A VitalSpa kínálatában megtalálhatja azt a masszázsmedencét, ami kiváló szigetelésével és energiahatékony üzemeltetésével biztosítja Önnek és családjának a kültéri jakuzzi élményt egész évben.

Milyen előnyei vannak a kültéri jakuzzinak?

A hagyományos medencékkel szemben a jakuzzik időjárástól függetlenül, egész évben használhatók. A hőmérséklet szabályozásával télen meleg menedéket, nyáron pedig hűsítő felfrissülést nyújt az Ön számára. Ez a sokoldalúság garantálja, hogy minden évszakban örömét lelje masszázsmedencéje használatában.

Emellett a pezsgőfürdőben való elmerülés számtalan fizikai és egészségügyi előnnyel jár.

Az egyik legnagyszerűbb előnye a kortizolszint, vagyis a stresszel kapcsolatos hormon csökkentése. A víz hője és felhajtóereje ellazítja az izmokat, csökkenti a feszültséget és enyhíti az esetleges fájdalmakat. Többek között ezek teszik a kültéri jakuzzi napi használatát ideálissá az aktív életmódot folytatók és fizikailag megterhelő munkát végzők számára.

A hidroterápia az ízületi fájdalmakat is képes enyhíteni. A hő kitágítja az ereket, javítja a vérkeringést, valamint a lefekvés előtti forró kádban való áztatás jobb alváshoz vezethet.

Vitalspa jakuzzi relaxáció

Fizikai hatásai mellett mentálhigiénés előnyei is jelentősek; a meleg víz nyugtató hatása segíthet csökkenteni a szorongást, amely mentális ellazulást és érzelmi egyensúlyt teremthet. A szabadtéri jakuzzi emellett a családi összejövetelek középponti helyszínévé is válhat, és persze a barátait is vendégül láthatja masszázsmedencében, – amellyel megalapozhatja a kiváló hangulatot.

VitalSpa jakuzzi férőhelyek

Kültéri és beltéri jakuzzik: hol a különbség?

Ránézésre aligha lehet megmondani, hogy egy masszázsmedence kültérre is alkalmas-e, de a lényeg a részletekben rejlik.

Hőszigetelés és energiahatékonyság

A kültéri jakuzzik esetében a hangsúly az energiahatékonyságon van, hiszen télen, nyáron biztosítania kell a megfelelő hőmérsékletű vizet, úgy, hogy a hűvösebb napokon se a kertet fűtse. Alapvető tehát, hogy a jakuzzi kiváló hőszigetelésű, és a gazdaságosan üzemeltethető legyen. A VitalSpa jakuzzik mindegyike 4 évszak hőszigeteléssel rendelkezik, ami biztosítja azt, hogy kültéren is a legjobb megoldást nyújtsák az Ön számára.

VitalSpa 4 évszak hőszigetelés

De ez még nem minden. Az áramszámláját olyan tényezők is csökkentik, mint:

  • a medencehéj kialakítása (az új VitalSpa technológia sztirolmentes poliuretán habbal váltja ki a korábbi üvegszálat és gyantát, mert jobban hőszigetel és erősebb – az ígéretre pedig egy még hosszabb garanciát vállalunk),
  • a zárt illesztések – mert ahol nincs rés, ott a hő sem tud (olyan könnyen) kiszökni,
  • illetve az alsó és oldalsó burkolatok zártcellás habszigetelése.

VitalSpa BASF zártcellás habosított technológia

Mit kell tudnia a kültéri jakuzzi telepítéséhez?

Kültéri jakuzzi telepítéséhez kiemelten fontos a megfelelő helyszín kiválasztása. A területnek vízszintesnek, stabilnak és megfelelő teherbíró képességűnek kell lennie. A kiválasztott területnek el kell bírnia egy jakuzzi súlyát (,ami teraszok, erkélyek esetében lehet fontos), amely a vízzel és a benne lévő személyekkel együtt jelentős lehet (az 1500 liter űrtartalmű Barbados masszázsmedence például 350 kg) .

Az akadályok, és a növényzet eltávolításával biztonságos telepítési helyszínt alakíthat ki a masszázsmedencének. A jakuzzi részleges vagy teljes földbe süllyesztését is választhatja, ez azonban több földmunkát és tervezést igényel.

Ami mindkét esetben fontos: biztosítsa, hogy elegendő hely álljon rendelkezésre a jakuzzi és a levett thermotető számára, és hogy karbantartás és használat céljából könnyen hozzáférhető legyen. És persze a pezsgőfürdő feltöltéséhez elengedhetetlen a vízforráshoz való hozzáférés.

Jakuzzi méretek - mennyi helyet érdemes hagyni (thermotető)

A kültéri jakuzzik működéséhez elektromos áram szükséges, különösen a fűtéshez és a fúvókák működtetéséhez. Külön áramforrásra van szükség, gyakran 230, vagy 400 V-os csatlakozásra. Az elektromos rendszer megfelelő földelése és védelme az elemekkel szemben elengedhetetlen, ezért mindenképp szakképzett villanyszerelő segítségét kell kérnie.

A kültéri jakuzzi esetében érdemes figyelembe venni a környezeti tényezőket, például a kerítéseket és árnyékolást, illetve, hogy biztosítani tudja a privát szférát. A világítás és a kültéri bútorok sem mellékes tényezők, hiszen ezzel olyan hangulatot varázsolhat a masszázsmedence köré, amellyel valóban a kertje, vagy terasza központi részévé válhat.

Kültéri jakuzzi

Mekkora kültéri jakuzzit válasszon?

Akár egy meghitt kétszemélyes kültéri jakuzzira vágyik, akár egy tágasabb modellre családja és barátai számára, a VitalSpa választékában megtalálja az ideális kültéri masszázsmedencét.

A kisebb, 2-3 fő számára ideális kültéri masszázsmedencék általában 1,5-1,8 méter átmérőjűek. Ezek a modellek a kisebb kerti terekben, teraszokon vagy a kert nyugodt zugaiban is elférnek, így kiváló választást jelenthet a párok vagy kis családok számára. Ilyen típus többek között az Aruba, az Aruba Eco, a Florida jakuzzik, amelyek ugyan kisebbek, de magas szintű alapfelszereltséggel és kényelmi funkciókkal bírnak.

A 4 személyes masszázsmedencék általában 2-2,5 méter átmérőjűek, és ideálisak kis családok vagy baráti összejövetelek számára. A VitalSpa 4 személyes modelljei, mint a Calypso, a Haiti Eco, a Madeira nem csak hidroterápiás fúvókákkal, hanem olyan extrával is rendelkezhetnek, mint például a színterápia, amivel tovább fokozhatja a kerti pihenés élményét.

jakuzzi, masszázsmedence SzínterápiaA színterápia még hangulatosabbá teszi a kerti jakuzzizást.

Az 5-6 fő számára tervezett jakuzzik általában 2,2-2,4 méter átmérőjűek, így bőséges helyet biztosítanak a barátaival vagy a családjával való közös pihenéshez. Ezek a nagyobb modellek az alapfunkciókon túl gyakran extra felszereltséggel is büszkélkedhetnek, mint például ergonomikus ülések, fejlett víztisztító rendszerek és személyre szabható masszázsprogramok. Ilyen típus az Atlantis, a Barbados, a Goa.

Így lehet hosszú évekig használni a kültéri jakuzzit!

A kültéri masszázsmedence hosszú élettartamának és optimális működésének biztosításához elengedhetetlen, hogy rendszeresen karbantartsa.

Karbantartási tippek az optimális működés biztosítására

Kulcsfontosságú, hogy rendszeresen ellenőrizzea vizet a megfelelő kémiai egyensúly fenntartása érdekében. Legalább hetente egyszer ellenőrizze a pH-szintet, és a lúgosságot (ezt a Spamentor segítségével automatikusan megteheti). A kiegyensúlyozott víz megakadályozza a korróziót, a vízkő kialakulását, és biztosítja, hogy a víz biztonságos legyen az áztatáshoz. Fertőtlenítéshez használjon klórt vagy brómot, hogy a víz tiszta és baktériummentes maradjon.

A szűrők rendszeres tisztítása és cseréje szintén elengedhetetlen. A szűrőket 2-4 hetente tisztítsa meg a hatékony vízkeringés biztosítása érdekében, – ezt havonta körülbelül 15 perc alatt megteheti. A VitalSpa jakuzzikat a tökéletes biztonság érdekében olyan víztisztító-, pontosabban szűrőberendezéssel láttuk el, ami lehetővé teszi, hogy akár a nap 24 órájában is használható legyen. A VitalSpa víztisztító rendszere magába foglalja az ózongenerátor által biztosított csírátlanítást, és a 7,4 m2-es szűrőfelületet a Dupla Pure papírszűrőkkel. Így együtt tiszta és biztonságos vizet juttatnak a medencébe.

Jav pure szurobetet

Dupla Pure szűrőbetét

Ennek köszönhetően kevesebb időt és energiát kell a medence karbantartására fordítani. Emellett a Balboa ellenőrző rendszere folyamatosan biztosítja a medence tisztaságát.

A víz felfrissítése és az oldott szilárd anyagok felhalmozódásának megelőzése érdekében pedig 6 havonta érdemes cserélnie a medence vizét.

Milyen kiegészítők hasznosak a kültéri jakuzzihoz?

A masszázsmedence körüli korlátok felszerelése megakadályozhatja, hogy elcsússzon, a lépcsők pedig könnyebb és biztonságosabb bejutást biztosítanak. A biztonság fokozása érdekében keressen csúszásmentes megoldásokat.

Egy jó minőségű thermotetőbe való befektetéssel megvédheti a jakuzzit a zord időjárási viszonyoktól. A tetőemelő ráadásul kényelmessé teszi a tető nyitását és zárását, így biztosítva a könnyű használatot.

Víztisztító és karbantartó termékek közül UV-C vízfertőtlenítőt, Spamentort érdemes beszereznie.

VitalSpa Spa Mentor

A Spamentorral automatikusan ellenőrizheti a víz minőségét

A VitalSpa minőségi termékeit tartalmazó kínálatában nem csak az ellazulás élményét nyújtó kültéri jakuzzik, de a hozzájuk tartozó hasznos kiegészítők is megtalálhatók. Így az otthoni luxus minden elemét egyetlen, megbízható helyről szerezheti be, a minél teljesebb kikapcsolódás érdekében.

3176