Hívja jakuzzi szakértőjét: +36-30/469-3075

Hogyan tisztítja a vizet a jakuzzi?

Hogyan tisztítja a vizet a jakuzzi?

Hogyan tisztítja a vizet a jakuzzi? 631 368 VitalSpa jakuzzi, Masszázsmedence

Legyen szó bármilyen vizes relaxációs, rekreációs, vagy pusztán sportcélú eszközről, illetve berendezésről, az egyik legfontosabb a higiénia kérdése.

Amikor a medence víztisztításáról beszélünk, akkor mindenképp meg kell különböztetnünk a szennyeződések két fajtáját. Látható és láthatatlan szennyeződések.

Védelem a látható szennyeződések ellen

 

Vannak a szabad szemmel többé kevésbé látható szennyeződések, amelyek az emberi testről, vagy a külvilágból kerülnek a jakuzziba.

Itt gondolhatunk hajszálakra, porra, illetve a víz felszínén úszkáló, vagy a vízben lebegő kisebb szennyeződésekre. Teljesen egyértelmű, hogy ezektől valahogy meg kell szabadulnunk. Az egészségünk, valamint a komfortérzetünk mellett a jakuzzinak sem tesz jót, ha idegen tárgyak úszkálnak benne.

A VitalSpa jakuzzikat a tökéletes biztonság érdekében olyan víztisztító-, pontosabban szűrőberendezéssel láttuk el, ami lehetővé teszi, hogy akár a nap 24 órájában is használható legyen.

Ezeket a víztisztító rendszereket 20 mikronos antibakteriális felületű szűrővel láttuk el. Ez amellett, hogy tökéletesen megszűri a jakuzzi vizét, azért is kiváló, mert így a szokásosnál ritkábban kell cserélni a szűrőket.

Ezek a papírszűrök az antibakteriális bevonat mellett az átlagos szűrőkhöz képest sűrűbb lamellákkal nagy szűrési felülettel és ezen felül különleges szűrővázzal rendelkeznek. Emiatt lesz hosszabb élettartamú a szűrő, kiegyensúlyozottabb az áramlás.

A VitalSpa jakuzzik tisztaságáról részben ezek a 20 mikronos antibakteriális felületű PLEATCO szűrők gondoskodnak. A látható vízbekerülő szennyeződéseket a filterek szűrik ki a vízből.

 

A láthatatlan veszélyek ellen is kötelező védekeznünk

 

A kisebb szilárd szennyeződések mellett léteznek a szabad szemmel egyáltalán nem látható baktériumok.

A hagyományos felfogás szerint, főleg klórral lehet elérni, hogy biztonságos legyen a medence vize. Ez a tézis azonban szerencsére ma már meglehetősen ósdinak mondható, számos klórmentes fertőtlenítő szer létezik és alkalmazható a jakuzzi vizének fertőtlenítésére.

Masszázsmedencéink ózongenerátorral, ózondúsítással vannak felszerelve. Az ózonos kiegészítő fertőtlenítés használatával jelentősen lecsökkenthető a szükséges fertőtlenítő mennyisége.

A fertőtlenítő technikák szakszerű használatával hatásos és környezetbarát módon tisztítható a jakuzzi vize, azonban minden esetben kötelező kikérni a szakember véleményét a helyes adagolásról és használatról.

A víz él, még az is, ami a jakuzziban van, ezt pedig nem hagyhatjuk szó nélkül.

 

A víz, amit beleengedünk a jakuzziba, kihűl, vagy felmelegszik, napsütés éri, különböző „dolgok” kerülnek bele a fürdőzőkről, vagy a külvilágból, ezek a tényezők mind-mind beindítják a nagybetűs életet, aminek sajnos nekünk gátat kell szabnunk.

Gyakorlatilag minden hatás, ami éri a medence vizét, legyen az mechanikai-, hő-, vagy kémiai behatás, valamit megváltoztat a vízben. Persze ez csak akkor fordulhat elő, hogy ha nem megfelelően, nem elég rendszeresen foglalkozik a tulajdonos a jakuzzi vízével, ilyenkor elszaporodhatnak olyan, szabad szemmel először nem látható mikroorganizmusok, amik aztán megkeserítik a fürdőzők életét.

A VitalSpa jakuzziknak integrált víztisztító rendszerük van, melynek része a filterek, melyek hatékony és nagy vízszűrési felületet biztosítanak, valamint alapfelszereltség részeként a kiegészítő Ózon vízfertőtlenítő berendezés. Minden medence vize emellett kémiai fertőtlenítést is igényel a használat függvényében. Szintén minden medencére igaz, hogy a fertőtlenítés megfelelő PH érték mellett végezhető el hatékonyan. A kémiai fertőtlenítés mellett a PH értéket kell figyelnünk, legyen bármilyen medencénk. A „vegyszerezésre” léteznek automatikus berendezések is, melyek mérik a medence vizének értékeit és adagolják a fertőtlenítőszert, valamint gondoskodnak a megfelelő PH értékről.

Olyan medence nem létezik amelyikbe nem kell fertőtlenítő, és olyan medence sem melynek vizében a PH érték optimálisan tartására nem kell ügyelnünk.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk.